nieuws

“Ze grappen weleens dat ik niet op vakantie mag”

Persoonlijke ontwikkeling

“Ze grappen weleens dat ik niet op vakantie mag”

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een heel eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en de vaktrends: young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: managementassistent Masja Dammers (22).

Naam: Masja Dammers
Leeftijd: 22 jaar
Opleiding: directiesecretaresse/managementassistent, mbo 4
Functie: managementassistent bij Werelds in mens & werk, ’s-Hertogenbosch 

Mijn werk

“Als managementassistent ondersteun ik dagelijks drie adviseurs en drie recruiters. Ik ben verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten, salesondersteuning en administratie. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en de ruimte om mijn functie zo vorm te geven en in te vullen zoals ik wil.”

Ik kan snel schakelen als de situatie daar om vraagt

Leukst?

“De diversiteit van mijn werkzaamheden en mijn collega’s. Ons team bestaat uit zeven personen, we zijn hecht en doen vaak ook leuke dingen samen.

Soms grappen ze weleens dat ik niet meer op vakantie mag, omdat ze me dan moeten missen en waarschijnlijk omdat ze dan veel zelf moeten doen. Ik zie het als een blijk van waardering! Wij zijn een Brabants bedrijf en dat merk je gewoon.”

Competenties

“Flexibel, ik kan snel schakelen als de situatie daar om vraagt. Verder ben ik enthousiast, stressbestendig en gestructureerd.”

Verbeterpunten

“Ik vind het lastig om dingen uit handen te geven, vaak wil ik zelf de controle houden en met mijn neus er bovenop zitten zowel zakelijk als privé. Ik probeer dingen al wat vaker los te laten, maar het blijft toch lastig.”

Over vijf jaar

“Hoop ik meer te doen op het gebied van marketing en evenementen. En ben ik meer uitvoerend dan ondersteunend bezig. Ik weet het nog niet precies, als ik maar plezier heb in hetgeen waar ik mee bezig ben.”

Vaktrend

“Dat er steeds meer van managementassistenten wordt gevraagd. We zijn niet alleen ondersteunend bezig, maar ook uitvoerend. Er wordt meer gevraagd om mee te denken met de organisatie en het geven van onze mening. Het is daarom erg belangrijk om up-to-date te blijven binnen je vakgebied. Ik vind het zelf leuk en interessant om van alles wat te kunnen en te weten.”

Ik verbaas me over

“Hoe snel de tijd kan gaan op het werk! Time flies when you are having fun.”

Grootste succes

“Ik denk dat dat nog moet komen, haha. Maar als ik dan toch iets moet zeggen: dat ik op twintigjarige leeftijd ben begonnen als managementassistent. Ik heb mijn eigen draai weten te geven aan de functie en ben onmisbaar binnen het bedrijf.”

Ik heb mijn eigen draai weten te geven aan de functie en ben onmisbaar binnen het bedrijf

Blooper

“Het zijn geen heel grote bloopers, maar ik ben al twee keer vergeten de planten water te geven op kantoor in de zomer- en kerstvakantie. Uiteindelijk hebben we ze dus weg kunnen gooien.

En tijdens een gesprek met een van onze leveranciers vroeg ik: ‘Jullie zijn toch onderdeel van bedrijf X?’ Nou bijna goed, ik noemde de naam van hun concurrent op…”

Als ik op de stoel van mijn manager zou zitten, dan

“Ik sta versteld van wat voor werk hij allemaal op een dag kan verrichtten. Hij heeft vaak een drukke agenda en veel gesprekken met kandidaten en afspraken met opdrachtgevers. Ik zou dan proberen overzicht en kalmte proberen te bewaren, zodat je hoofd niet overstroomt door alle lopende zaken.”

Social media

“Dagelijks gebruik ik voor mijn werk social media, met name LinkedIn en Facebook. Dit komt voornamelijk ook omdat ik beide pagina’s van Werelds beheer en hier content op plaats. Verder blijf ik graag op de hoogte van trends en ontwikkelingen op gebied van recruitment. En ook als het gaat om management support volg ik diverse groepen en pagina’s op LinkedIn en Facebook.”

Vakboek

Nice girls don’t get the corner office van Lois P. Frankel. Een boek over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk. Het staat vol met tips en tricks om grip te krijgen op je carrière. Ik ben er pas mee begonnen, maar na het lezen van de eerste pagina’s was ik al meteen enthousiast.”

Meer praktijkvoorbeelden van young professionals? Lees alle artikelen uit deze rubriek.

Reageer op dit artikel