nieuws

“Mijn perfectionisme ligt op de loer”

Persoonlijke ontwikkeling

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een heel eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en de vaktrends: young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: managementassistent Ashley van Ree (21). “Ik zoek steeds meer uitdagingen buiten mijn comfortzone op. ”

“Mijn perfectionisme ligt op de loer”

Naam: Ashley van Ree
Leeftijd: 21
Opleiding: management assistant, mbo 4
Functie: assistant to Legal departmentRabobank 

Mijn werk 

Dagelijks  bied ik ondersteuning aan ongeveer 150 juristen. Ik ben vaak nauw betrokken bij het organiseren van verschillende evenementen en bijeenkomsten. De afgelopen tijd ben ik voornamelijk bezig geweest met een Legal Event, ‘Lawyers of the future’. Ook probeer ik altijd goed in de gaten te houden of alle werkprocessen nog wel efficiënt zijn en ben ik altijd op zoek naar verbetering om de juristen beter en efficiënter te kunnen ondersteunen. 

Het leukste vind ik de afwisseling. Ik leer vrijwel elke dag iets nieuws, mijn omgeving verandert constant en als er weer iets verandert zijn mijn collega’s en ik vrijwel altijd het eerste aanspreekpunt. Dit maakt mijn functie een uitdaging en stimuleert mij ontzettend om mezelf te blijven ontwikkelen en kennis op te doen.

Goede eigenschappen 

Ik ben een echt gevoelsmens, verleen altijd service met een glimlach, ben oplossingsgericht, creatief en het belangrijkste: ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk!

Verbeterpunten

Ik ging van zelfverzekerde jonge student naar relatief onzekere jonge vrouw in het bedrijfsleven. Voor mijn gevoel moest ik nu alles bewijzen wat ik geleerd had op school en meedraaien in de grotemensenwereld. Binnen mijn organisatie krijg ik daar gelukkig alle ruimte voor. Ik volgde een opleidingstraject voor assistentes binnen de bank, gericht op de toekomst, en ik zoek steeds meer uitdagingen buiten mijn comfortzone op. 

Ik leer vrijwel elke dag iets nieuws

Mijn zelfverzekerdheid komt steeds meer terug. Maar mijn perfectionisme ligt op de loer. Binnen mijn team hanteren wij de 80/20werkwijze. 80 procent standaardwerkzaamheden, 20 procent vul je zelf in zet je andere talenten in. Deze werkwijze stimuleert mij om uitdagingen niet uit de weg te gaan.

Over vijf jaar 

Wil ik graag nog meer kennis en zelfzekerheid hebben, meer out of the box denken en van mijzelf laten horen.

Vaktrend

Er wordt weleens geroepen dat robots onze werkzaamheden gaan overnemen. Voor de meeste mensen is dat een enge gedachte, wat voor werk gaan wij zelf dan doen? Omdat wij binnen het team volgens de 80/20-regel werken maak ik mijzelf daar niet zo druk om. Wij zijn voorbereid op de toekomst. Als de technologie 80 procent van mijn werkzaamheden overneemt, is er alleen maar meer ruimte voor mijn 20 procentwerkzaamheden. Stop doing, start being! Iemand een bepaald gevoel geven, buitengewoon goed zijn in iets en verwondering brengen is voor een robot lastigassistants kunnen dat wel. Ik denk dat het ons vakgebied alleen maar leuker maakt. Door de 20 procent maak ik mijzelf zichtbaar en ben ik van toegevoegde waarde. 

Ik verbaas me over 

Hoeveel mensen het assistantvak nog zien op de ouderwetse manier. Koffie halen, kopiëren, printen en het aannemen van de telefoon; onze functie is zoveel uitgebreider. Onze valkuil is alleen dat we over het algemeen bescheiden zijn en graag op de achtergrond werken. Nogmaals collega’s: stop doing, start being!

Mijn grootste succes 

Na het opleidingstraject voor assistentes binnen de bank hebben wij een closing pitch, een afsluitende presentatie gegeven voor onze stakeholders, managers en teamleiders in het auditorium. Ik heb met veel gezonde spanning op het podium gestaan! In de pitch hebben we quick wins gepresenteerd. Zelf heb ik in een vlog en een korte toelichting op het podium uitgelegd hoe belangrijk een klein beetje persoonlijke aandacht is op de werkvloer.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt

Aansluitend hebben we met het groepje HR een overzicht gemaakt met richtlijnen voor verschillende gebeurtenissen. Denk daarbij aan wat geven wij onze collega’s bij de geboorte van een baby, afscheid na een dienstverband van zoveel jaar en wat sturen wij onze collega’s bij een vervelende gebeurtenis? Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Sommige richtlijnen waren al wel bekend maar allemaal op verschillende plaatsen te vinden. Door alles te bundelen hebben wij een handig overzicht gemaakt. 

Blooper 

Heb er op mijn eerste werkdag voor gekozen om een zalmkleurige, nietademende blouse te dragen. Niet erg handig aangezien ik het ontzettend spannend vond…

Als ik op de stoel van mijn manager zou zitten, dan  

Zou ik het precies hetzelfde doen als mijn manager! Mede dankzij mijn manager kan ik mijzelf ontwikkelen en word ik gestimuleerd om de uitdaging aan te blijven gaan.

Social media 

Om eerlijk te zijn maak ik privé bijna geen gebruik van social media. Maar zakelijk juist weer wel, ik vind het leuk om ontwikkelingen die ik doormaak te delen en te zien hoe anderen zich ontwikkelen! Ben daarom ook erg actief op LinkedIn. 

Vakboek 

“Ik wil een inspirerende video delen: relax breathe & #letgo – find your sanctuary.” 

 

Meer praktijkvoorbeelden van young professionals? Lees alle artikelen uit deze rubriek.

Reageer op dit artikel