nieuws

5 vragen voor je toekomst

Persoonlijke ontwikkeling

Het is belangrijk om af en toe stil te staan bij het verloop van je carrière en de toekomst van het secretaressevak. Ben je waar je wezen wilt? Zo ja: wat kun je verder nog doen? Zo nee: welke stappen moet je ondernemen om je loopbaan verder richting te geven? Karen Visser geeft je 5 vragen om jezelf te stellen over je loopbaan. 

5 vragen voor je toekomst

1. Lijkt dit op wat ik vroeger wilde worden?

Niet iedereen kan astronaut, kinderarts of dierenverzorger worden. Maar welke elementen zaten daarin die je aanspraken? En komen die terug in je huidige werk?

2. In welke functie en organisatie was ik het gelukkigst, en waarom?

Hiermee kun je kijken wat die ‘klik’ was, wat maakte dat je in die functie als een vis in het water was. Ga weer eens na waar je hebt gewerkt en welke functies je hebt bekleed. Misschien was je vorige werkplek iets leuker, maar is je huidige functie precies wat je wilt. Kijk of je invloed hebt om iets aan je werkplek te veranderen.

3. Hoe lang is mijn gemiddelde dienstverband en waarom was dat zo?

Er is geen houdbaarheidsdatum op je functie. Na twee keer een jaar ergens te werken is het prima als je hier nu vijf jaar bent; misschien zegt de duur iets over je werkplezier en hoe passend een functie was.

4. Is dit mijn branche wel?

Secretaressefuncties vind je in alle lagen van het bedrijfsleven en overheid. Soms rol je ergens in en blijf je er hangen, maar is het niet altijd ‘jouw branche’ – het is de moeite waard om hier eens kritisch naar te kijken. Zo kun je ook kijken naar opleidingen of trainingen die je interesseren om eventueel een andere kant op te gaan.

5. Waar word ik altijd voor gevraagd?

Waar je om bekend staat, geeft je nuttige informatie om je loopbaan verder richting te geven. Vaak weet je zelf al waar je goed in bent bij je werk, maar mocht je twijfelen, vraag dan rond! Een aantal collega’s die vaak met je samenwerken kunnen goede input bieden.

Wel jouw droombaan? Wordt managementondersteuner van de toekomst!

Management Support Event 2019

Tijdens het Management Support Event 2019 leer jij technieken en vaardigheden voor de toekomst van de managementondersteuner. Geef zelf richting en invulling aan jouw toekomst.

Geweldige workshops tijdens het event

  • Netwerken voor professionals – Zowel de offline als online netwerken van vandaag zijn voor managementondersteuners een waardevol middel om hun zichtbaarheid en effectiviteit op een optimaal niveau te krijgen.
  • Verbeter met feiten; gebruik het secretariaatsmodel – Heb jij ook het gevoel dat jouw secretariaat nóg optimaler, efficiënter, beter of goedkoper kan functioneren?
  • Efficiënt communiceren – Het is belangrijk om snel te kunnen schakelen en de tijd van jezelf en je team zo efficiënt mogelijk te benutten.
Reageer op dit artikel