nieuws

De zomer van Rosita Molai: bijkomen en vooruit werken

Persoonlijke ontwikkeling

De zomer van Rosita Molai: bijkomen en vooruit werken
Rosita Molai tijdens haar vakantie bij Chamarel, de ‘zevenkleurige aarde’, op Mauritius.

Rosita Molai-Bisoen is de vierde kandidaat die het estafettestokje van onze zomerinterviewserie in handen krijgt gedrukt van Astrid Kooijman. Rosita is assistent Team Europa bij de concernstaf van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. “Ik ben net terug van een vakantie op Mauritius en pak nu de acties voor najaar 2019 en begin 2020 op.”

Wat betekent de vakantieperiode voor jou?

“In de vakantieperiode heb ik niet minder werk, ik pak ik de acties voor het najaar 2019 en begin 2020 op. Omdat ik een team van Europese lobbyisten ondersteun, lopen de werkzaamheden het hele jaar door. Ook gebruik ik deze periode om alle administratie bij te werken, twee mailboxen op te schonen, submappen leeg te maken.”

Wat is jouw werktip voor de vakantieperiode?

“Neem iets meer tijd voor jezelf, niet achter je bureau eten en tegelijkertijd werken, maar hou een lunchpauze, spreek af met een collega of ga lekker buiten in het zonnetje of in de schaduw genieten van het mooie weer. Neem een vrije middag of dag op. Nu kan het nog, straks gaat de trein met volle vaart vooruit en dan wordt het lastiger!”

Ik zou nog wel de managementassistente willen worden van:

“Eigenlijk heb ik wat dit betreft niet echt ambities, hoewel, ik zou wel voor Barack Obama zou willen werken, omdat hij mij een heel fijn mens lijkt om mee samen te werken en van wie ik ook wel wat van zou kunnen leren.”

Wat doe je het liefst op vakantie en waar ga je dan heen?

“Ik hou van reizen en ga het liefst zo ver mogelijk op vakantie om zoveel mogelijk van de wereld te kunnen zien, in aanraking te komen met andere culturen en te genieten van de diversiteit. Een combinatie van cultuur en rust, steden bekijken maar ook bijvoorbeeld lange strandwandelingen maken, naar de zonsondergangen kijken en fotograferen. Gewoon lekker opladen! Ik ben net terug van een heerlijke vakantie op Mauritius, een parel in de Indische Oceaan.”

Wat zou je doen als je de hoofdprijs in een loterij wint?

“Zou het eerst laten bezinken, maar wel minder gaan werken en vrijwilligerswerk doen zoals een project opstarten voor minder bedeelde kinderen ergens in Azië. Verder zou ik mijn kinderen en familieleden een financiële boost geven.”

De vraag van de vorige kandidaat, Astrid: Werken als managementassistente is een dynamische en inspannende baan. Wat doe je als je thuiskomt om je te ontspannen en je hoofd leeg te maken?

“Met het mooie weer vertoef ik het liefst in de tuin, lekker buiten eten, bijkomen op de schommelbank, scharrelen in de tuin of een boekje lezen. Mijn hobby is reizen, het liefst trek ik de wereld rond.”

Wat is de beste les die je ooit heb gehad?

“Spreek je uit, loop niet te lang met je gedachten en gevoelens rond om de goede vrede en sfeer maar te bewaren. Dit is slecht voor jouw gesteldheid. Plan een koffiemoment in, je zult verbaasd zijn hoe snel de lucht geklaard is. En zo niet, dan leg je het naast je neer.”

Reageer op dit artikel