nieuws

Maaike ontdekte: ‘Vluchten voor dominante leiders is oké’

Persoonlijke ontwikkeling

Maaike ontdekte: ‘Vluchten voor dominante leiders is oké’
Trainer Gerda Bos tijdens het Management Support Event. Foto: Herbert Wiggerman

Ik ben hartstikke stressbestendig, dacht Maaike Tindemans. Tot het in een workshop tijdens het Management Support Event over dominante leiders ging.

“Mag ik een keer een workshop van een Management Support-psycholoog volgen?”, was mijn vraag aan de uitgever. “Natuurlijk”, was zijn antwoord. “In de workshop van Gerda Bos over stressbestendig werken is nog plek. Maar dan is het wel belangrijk dat je de workshop zelf ondergaat en een verslag echt vanuit jezelf schrijft.”

Laat ik eerlijk zijn. Ik had niet veel van deze workshop verwacht. Ik ben namelijk een kei in het omgaan in stress. Dat komt vooral omdat ik intens veel van mijn werk houd. Schrijven is voor mij het allerleukste wat er is. Daar kun je me ’s morgens vroeg om 5.00 uur voor wakker maken. Dat wordt nooit te veel.

Oké, ik ben wel onzeker. Dus bij elk artikel vraag ik me af of het wel goed genoeg is. Ik ben altijd zenuwachtig als ik iemand een artikel toestuur. Dat geeft wel stress. Ik verwacht altijd dat ze terugmailen dat het een waardeloos artikel is en dat het over moet. Maar ik weet inmiddels ook dat dit een irreële gedachte is. Over het algemeen is iedereen blij met de artikelen die ik schrijf en hoef ik dus eigenlijk nergens bang voor te zijn.

Dus ik ben benieuwd wat Gerda me nog kan leren. De sessie begint met de vraag: herken jij stress bij jezelf? Eigenlijk iedereen in de ruimte herkent de signalen van stress bij zichzelf. Je wordt kortaf tegen de kinderen, je gaat steeds harder werken en verliest daarmee de helicopterview en je begint telkens weer met nieuwe taken, zonder dat je iets afmaakt.

Dominante leiders

En dan komt het. Gerda stelt de vraag: waar krijg jij stress van? Op haar lijstje staan de normale dingen, zoals fouten maken of veranderingen. Maar onderaan staan de woorden ‘dominante leiders’. Ik schrik als ik dat zie staan. Is dat ook iets waar je stress van kunt krijgen? Ik krijg er in elk geval heel veel stress van. Keer op keer weer. Even twijfel ik nog. Kan ik niet beter voor de gemakkelijke weg gaan en ‘veranderingen’ invullen? Dan hoeven we het niet over die dominante leiders te hebben. Dan vergeten we dat gewoon. Dan roep ik mezelf tot de orde. Als ik iets wil leren, dan moet ik ook eerlijk zijn. En dat begint met eerlijk zijn naar mezelf.

Terwijl ik het vakje ‘dominante leiders’ aankruis, heb ik het gevoel dat ik een uitzondering ben. Ik zit namelijk in een zaal met managementondersteuners. Het is hun vak om voor directeuren en managers te werken. Daar zitten vast ook veel dominante types tussen. Zij kunnen hier waarschijnlijk wel mee omgaan. En dan stelt Gerda de vraag: wie heeft er allemaal ‘dominante leiders’ ingevuld? Tot mijn grote verbazing steekt de helft van de groep een vinger op. Ik weet niet wat ik zie. Ik ben dus niet de enige. Anderen hebben hier ook moeite mee. Het is geen fout in mijn systeem dat ik dit niet kan. Anderen vinden het ook moeilijk.

maaike tindemans

Maaike Tindemans. Foto Robin Britstra

Vluchtgedrag

Terwijl Gerda verder gaat met haar verhaal, denk ik terug aan de collega’s waar het regelmatig mee botste. Mijn reactie was altijd om de situatie uit de weg te gaan. Ik ging op zoek naar andere opdrachtgevers waar het wel mee klikte. Maar ik weet ik ook dat ik vluchtgedrag vertoon. Telkens weggaan als het moeilijk wordt is niet oké. Het is beter om de problemen op te lossen.

Opleidingsgids 2020

Opleidingsgids 2020

Dus in de pauze vraag ik aan de andere deelnemers hoe zij hiermee omgaan. Hoe slagen zij erin om voor dominante directeuren of managers te werken? Dan hoor ik dat zij daar helemaal niet in slagen. Een managementondersteuner vertelt over een dominante directeur die keer op keer op zoek moest naar een andere secretaresse, omdat niemand in staat was om voor hem te werken. “Op een gegeven moment had hij een secretaresse gevonden die wel met zijn dominante gedrag kon omgaan”, vertelt ze. “Die twee werken nu al jaren samen.”

Ook dit is een eyeopener voor mij. Het is dus wel oké om weg te gaan als je slecht behandeld wordt. Ik hoef dat vluchtgedrag niet als falen te zien.

Meer vrijheid

De workshop vervolgt. Ondertussen schieten de gedachten door mij heen. Want: natuurlijk is het oké om te vluchten. Maar ik wil juist een manier vinden om er wél mee om te gaan. Gerda besluit de workshop met de vraag waar je de komende periode aan wilt werken. Wat wil je de komende periode leren? Ik schrijf op: ‘Ik wil leren om uit te spreken dat ik vrijheid en zelfstandigheid nodig heb om goed te functioneren.’

Vervolgens krijgen we de opdracht om onze leerpunten met elkaar te delen. Ik vertel mijn buurvrouw waar ik in de praktijk tegenaan loop. Mijn buurvrouw kijkt me met verbazing aan. “Ja, natuurlijk heb je in die situaties meer vrijheid nodig. Dat is heel normaal.” En die laatste opmerking brengt me bij de belangrijkste les van deze workshop. Namelijk: het is oké om iets meer vrijheid te vragen. Nu eens kijken of het lukt om dat wat vaker te doen.

Gerda Bos, bedankt voor deze workshop. Je hebt me weer wat verder gebracht.

Lees ook:

Heb jij veel energie, maar is die vooral negatief van aard? Verjaag negatieve energie met deze tips om elke dag, week en maand toe te passen.

De kunst van het meebewegen: goed omgaan met ongeschreven kantoorregels.

Gezond brein, gezonde medewerker. Trainer Gerda Bos verzorgt met Kristine Ates en Frans Duijts de workshopdag POWER Breinvriendelijk werken.

Reageer op dit artikel