opleiding

Persoonlijke ontwikkeling

Introversie als kracht

Ben je van nature bescheiden en rustig? Denk je eerst na voordat je spreekt? Bereid je je graag goed voor? Wil je liever weloverwogen besluiten nemen? Dan ben je waarschijnlijk introvert. Dat kan lastig zijn in een wereld waar mensen denken dat je slimmer bent als je spraakzaam bent en waar je vaker je zin krijgt als je jezelf stevig profileert. Echter, 30-50% van de Nederlanders is introvert. Introverte mensen stellen vaker vragen, luisteren beter, nemen minder risico’s, hebben vaak een sterk concentratievermogen en zijn minder gevoelig voor de verleiding van roem en rijkdom (Cain, 2014*). Hoe behoud je deze kracht en zet je waar nodig extravert gedrag in om je kwaliteiten de ruimte te geven? Daarover gaat deze training.

Introversie als kracht

 

Wat leer je?

Tijdens deze training leer je je introverte kwaliteiten te herkennen en extra te benutten. Je wisselt ervaringen uit met anderen waarin je jezelf herkent. Je glimlacht respectvol om de sterktes en zwaktes van extraverte mensen en leert hen in te zetten én te begrenzen om jouw ideeën gehoord te krijgen. Je wordt je bewuster van jouw toegevoegde waarde in je werkomgeving. Je krijgt tips om ruimte te creëren voor voldoende rust om je te kunnen concentreren en oefent met extravert gedrag op een manier die bij jou past!

Onderwerpen tijdens deze training zijn:

  • De verschillen tussen introversie en extraversie
  • Hoe het extraverte ideaal ontstond
  • De toegevoegde waarde van introversie
  • De spelregels van een extraverte wereld
  • Je werkomgeving aanpassen aan je introverte behoeften
  • Leergericht aan de slag
  • Je ideeën laten horen op een subtiele manier
  • Jezelf profileren op een manier die bij je past
  • Jouw vraagtalent en rust inzetten om anderen te beïnvloeden

* Susan Cain is het schoolvoorbeeld van hoe je introversie juist in je voordeel kunt laten werken. Bekijk haar best bekeken TED-talk

Meer informatie en aanmelden

Brochure aanvragen

 

Reageer op dit artikel