opleiding

Persoonlijke ontwikkeling

Personal assistant

Als je je bewustwording vergroot en inzicht in jezelf hebt, kom je als mens in je kracht te staan en kun je beter presteren en functioneren.

Aan de basis van deze vijfdaagse training staat het vergroten van zelfinzicht: wat zijn je kwaliteiten? Waar krijg je energie van? Hoe kom je over bij anderen? En ook onderkennen wat je minder sterke kanten zijn. En hoe kun je jezelf als PA profileren in de organisatie? Hoe ga je om met vertrouwelijke informatie?

Samenwerken is het tweede thema in de leergang. Hoe werk je samen met je manager? Hoe werk je samen met verschillende persoonlijkheidstypes? Hoe vind je een oplossing in conflictsituaties? Hoe ga je om met lastig gedrag van anderen?

Het derde thema is resultaatgericht handelen. Om resultaten te boeken is het nodig om draagvlak bij anderen te creëren. Hoe beïnvloed je andere mensen en waardoor word jij zelf beïnvloed? Hoe zorg je ervoor dat je adviezen worden overgenomen?

Personal assistant

 

In de leergang werk je met de competentiescan: een online vragenlijst die jezelf invult en ook laat invullen door je manager en een collega. Hierdoor krijg je zicht op hoe je overkomt bij anderen en welke competenties je goed laat zien in de praktijk. Daarnaast is er een acteur op een middag om veilig te experimenteren met nieuw gedrag en je communicatieve vaardigheden aan te scherpen.

Na deze training:

 • Ken je je eigen uitdagingen en valkuilen als Personal Assistant
 • Kun je de uitdagingen inzetten om je effectiviteit te vergroten
 • Heb je meer inzicht in situaties, doordat je meer observeert en minder kijkt vanuit oordelen
 • Kun je je communicatieve vaardigheden makkelijker en gerichter inzetten
 • Kun je je rol als PA goed uitvoeren, omdat je zicht hebt op jezelf.

Welke onderwerpen?

 • Persoonlijke effectiviteit
 • Competentiescan
 • Samenwerken met je manager en verschillende gedragstypes
 • Praktische psychologie
 • Communicatie en gesprekstechnieken
 • Conflicthantering en assertiviteit
 • Netwerken, macht en beïnvloedingsvaardigheden

Meer informatie en aanmelden

Brochure aanvragen

Reageer op dit artikel