opleiding

Persoonlijke ontwikkeling

Positieve en praktische psychologie

Tijdens deze basistraining krijg je een korte inleiding in de hedendaagse psychologie. Je leert wat de kracht is van zuiver waarnemen ten opzichte van oordelen. Je ontdekt welke gedachten jouw emoties aansturen en hoe je meer grip kunt krijgen op deze emoties. Vervolgens ga je aan de slag met jouw persoonlijke gedragstijl of gedragsvoorkeur (LIFO®). Voorafgaand aan de training vul je een online vragenlijst in. Je krijgt eerst inzicht in jezelf, je talenten, je valkuilen en je uitdagingen voor jouw persoonlijke groei. En of er verschillen zijn in wat je bedoelt, hoe je je gedraagt en hoe je tenslotte overkomt op anderen. Zowel in prettige werksituaties als onder werkdruk, stress of conflictsituaties.

Hierna krijg je inzicht in de ander. Je leert waarom je met de ene collega of klant kunt lezen en schrijven en met de andere totaal niet. Je krijgt handvatten hoe je ‘bruggen’ kunt slaan naar personen met een totaal andere gedragsvoorkeur en welke manier van communiceren daarbij past. Jouw ‘lastige’ praktijksituatie bepaalt mede de inhoud van de rollenspellen. Onder begeleiding van een professionele trainingsacteur leer je je grenzen te verkennen, te verruimen of juist in te perken. 

Positieve en praktische psychologie

 

 

Wat leer je?

  • Door de afwisseling tussen theorie, opdrachten, discussie, confrontatie en persoonlijke reflectie begrijp je beter waarom je op een bepaalde manier handelt en durf je het geleerde direct toe te passen in de praktijk
  • Onder begeleiding van een professionele trainingsacteur leer je je grenzen te verkennen, te verruimen of juist in te perken
  • Je leert je bewust te zijn van je overtuigingen en je belemmerende gewoontes en gedachten. Om deze bij te kunnen stellen of zelfs te doorbreken

Welke onderwerpen?

  • Korte inleiding in de psychologie
  • Onderscheid waarnemingen en oordelen/interpretaties
  • Inzicht in jezelf
  • Inzicht in de ander en de succesvolle samenwerking van de ander met jou
  • Effectief stellen van grenzen
  • Theorie over overtuigingen, gewoontes en patronen in gedrag
  • Ombuigen van belemmerende overtuigingen en gewoontes

Meer informatie en aanmelden

Brochure aanvragen

Reageer op dit artikel