opleiding

Maak als assistant slim gebruik van de ongekende mogelijkheden van je brein

Jij bent als assistant altijd bereikbaar: iedereen kan een beroep op je doen. Je bent daarmee niet alleen je eigen brein, maar vaak ook nog dat van je omgeving. Belangrijk dus om te weten hoe je brein werkt en hoe je het optimaal kunt gebruiken. Maar net zo belangrijk is het om te weten hoe je dat hardwerkende brein ook af en toe kunt ontzien, tot rust brengt en in goede conditie houdt. Tips en tricks hiervoor krijg je tijdens deze ééndaagse training.

POWERbrein

Dit leer je:

  • Weet hoe je brein werkt
  • Maak eff ectief gebruik van je hersenen
  • Geef jezelf een supergeheugen
  • Verhoog je concentratie en productiviteit
  • Gebruik vaker je onbewuste brein
  • Blijf je brein de baas
  • Zorg goed voor je brein
  • Het brein als basis voor gedrag
  • Breingeheimen voor excellente communicatie

4 sessies:

Breinkennis = macht (Kristine Ates)

In deze sessie komen er allerlei weetjes over ons brein aan bod. We doen verschillende testjes die jou meer vertellen over jouw brein. Als assistant kom je per dag veel verschillende ‘breinen’ tegen op de werkvloer. Handig dus om daar meer over te weten, zodat je er je voordeel mee kunt doen! Hoe kun je een positieve invloed uitoefenen door deze kennis in te zetten op je werk?

Geef jezelf een supergeheugen (Frans Duijts)

Je kunt je geheugen aanzienlijk verbeteren door meer te weten over hoe je geheugen werkt, door beter waar te nemen en aandacht te geven aan dingen die je wilt onthouden. En door het toepassen van enkele simpele geheugentechnieken kun je direct namen, gezichten en getallen beter onthouden.

Maak effectief gebruik van je positieve brein (Gerda Bos)

Wil je met een frisse blik kijken naar dagelijkse (werk)problemen? Heb je zin om eenvoudiger dingen voor elkaar te krijgen? Wil je relaxter en lichter omgaan met de uitdagingen van je werk? Je krijgt inzicht in de werking van de hersenen in je dagelijkse werk én tijdens verandering. En natuurlijk krijg je praktische tips om grip te houden en regie te nemen.

NLP: het brein als basis voor gedrag (Leo Smit)

Breinen van mensen verschillen, maar hoe dan? In deze sessie kom je daar meer over te weten. Je krijgt zicht op een aantal patronen waarin mensen kunnen verschillen. Als je door krijgt hoe een manager of collega anders is dan jij, kun je beter aansluiten. Het resultaat is een veel betere en ontspannen samenwerking. Door NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) te gebruiken bepaal je zelf hoe je je voelt, hoe je denkt en hoe je doet en kun je de regie nemen over je eigen leven.

Meer info en/of aanmelden

Brochure bekijken

 

Reageer op dit artikel