opleiding

Persoonlijke ontwikkeling

Vastpakken is het nieuwe loslaten (training)

Om iets echt los te kunnen laten moet je eerst stevig durven vastpakken

Geen advies dat zoveel gegeven wordt als ‘laat het los’.  Geen verlangen dat zo vaak uitgesproken wordt als: ik wil het zo graag loslaten. En in heel veel situaties is dat inderdaad een super goede oplossing. Die promotie die we niet gekregen hebben, een mislukte relatie, collega’s die de kantjes ervan af lopen, het piekeren ‘s nachts in bed of we niks vergeten zijn, dat je niet aan alle verwachtingen kan voldoen. Maar hoe moeten we dat dan doen? Loslaten klinkt super gemakkelijk, maar is een van de lastigste dingen die er zijn. Hoe harder we het proberen, hoe erger het vaak wordt. Denk maar eens niet aan die witte ijsbeer….. Zie je, daar ga je al. 

Gedachten die ons blijven achtervolgen, ons wakker houden of een knoop in onze maag geven zorgen voor stress en spanning. En juist die stress en spanning die we in ons lichaam opbouwen zorgt ervoor dat het onmogelijk wordt om los te laten, daar is namelijk juist ontspanning voor nodig. In deze training kijken we naar een andere manier van loslaten. 

Datgene wat we willen loslaten namelijk eerst maar eens stevig vastpakken en een naam geven, het recht aankijken en aan een grondig onderzoek onderwerpen, met milde ogen. Om het vervolgens de kans te geven om weg te drijven. 

Vastpakken is het nieuwe loslaten (training)

WAT LEER JE?

 • Wat je mag vastpakken om uiteindelijk los te kunnen laten 
 • Je gaat onderzoeken hoe jouw kwaliteiten je hierbij helpen en misschien ook tegenwerken 
 • Je leert de principes van overdracht en je leert oude pijn te onderscheiden van wat er in het hier en nu gebeurt 
 • Je krijgt meer zicht op de emoties door het maken van een emogram 
 • Hoe lichaam en geest samenwerken en hoe je daar meer balans in kan vinden 
 • Je krijgt zicht op hoe je meer controle over negatieve gedachten kan krijgen door middel van je ademhaling 

  

WELKE ONDERWERPEN?  

 • 3 x V: verdringen, verzwijgen en veroordelen 
 • piekeren afleren 2.0 
 • onderzoeken van je negatieve overtuigingen 
 • de bal onder water houden 
 • van inslikken naar uitspreken, van afwijzen naar toelaten 
 • elke medaille heeft 2 kanten – polariteiten ontdekken 
 • Ontspannen met lummelen, ademen en yoga 

Meer informatie/aanmelden

Brochure aanvragen

Reageer op dit artikel