tips & tricks

Oplossing kabouterraadsel

Persoonlijke ontwikkeling

Het goede antwoord op het kabouterraadsel is kabouter 2. Waarom? Kabouter 3 en 4 kunnen beiden geen enkele kabouter zien en weten dus ook van geen enkele andere kabouter welke muts hij op heeft. Kabouter 1 ziet echter twee kabouters voor zich en ziet dat kabouter 2 een grijze muts op heeft en kabouter 3 […]

Oplossing kabouterraadsel

Het goede antwoord op het kabouterraadsel is kabouter 2. Waarom? Kabouter 3 en 4 kunnen beiden geen enkele kabouter zien en weten dus ook van geen enkele andere kabouter welke muts hij op heeft.

Kabouter 1 ziet echter twee kabouters voor zich en ziet dat kabouter 2 een grijze muts op heeft en kabouter 3 een streepjesmuts. Deze informatie helpt kabouter 1 niet; aangezien hij weet dat er twee grijze en twee streepjesmutsen in het spel zijn, kan hij zelfnog steeds een grijze of een streepjesmuts op hebben. Kabouter 1 blijft dus staan.

Kabouter 2 ziet dat de kabouter voor hem, kabouter 3, een streepjesmuts op heeft. Hij kan op basis van alleen deze informatie nog steeds niet weten welke muts hij zelf op heeft. Hij wacht en wacht en hij merkt dan dat niemand van de trede afspringt. Ook de kabouter achter hem niet. Dit geeft hem heel belangrijke informatie. Als kabouter 1 achter hem niet van de trede afspringt, betekent dat dat deze kabouter twee verschillende mutsen voor zich ziet. Kabouter 2 ziet dat kabouter 3 een streepjesmuts heeft. Hijzelf moet dus een grijze muts op hebben, want als hij een streepjesmuts zou dragen, zag kabouter 1 twee kabouters met een streepjesmuts voor zich en dan zou hij direct weten dat hij zelf een grijze muts droeg. Kabouter 2 beredeneert dat hij een grijze muts op heeft. Hij springt van de trede en wint 10.000 euro.

Reageer op dit artikel