vraag & antwoord

Wat kan ik doen als ik te weinig uitdagend werk heb?

Persoonlijke ontwikkeling

Wist je dat er bijna evenveel mensen opgebrand raken van te weinig werk en werk onder hun niveau dan van te moeilijk en te veel werk? Alle reden dus om ook deze vraag serieus aandacht te geven. Als je te weinig of te weinig uitdagend werk hebt, kun je door proactief communiceren je eigen werk […]

Wist je dat er bijna evenveel mensen opgebrand raken van te weinig werk en werk onder hun niveau dan van te moeilijk en te veel werk? Alle reden dus om ook deze vraag serieus aandacht te geven.

Als je te weinig of te weinig uitdagend werk hebt, kun je door proactief communiceren je eigen werk creëren. Soms door in de functie meer en moeilijkere taken te vragen en ook wat meer verantwoordelijkheid. In veel van onze organisaties zijn functies veel minder dichtgespijkerd dan we wel eens denken en is er dus ook veel meer mogelijk dan het werk te doen dat je op je bureau krijgt. Dat vraagt wel om een extra proactieve houding en ook wat geduld.

Je kunt dit in een functioneringsgesprek aan de orde laten komen en met een voorstel komen (over proactieve communicatie gesproken). Vaak ziet je leidinggevende niet alles en veel leidinggevenden vinden het prettig als mensen met eigen voorstellen komen.

Soms ben je uit je functie gegroeid of te zwaar voor de functie en kun je beter op zoek gaan naar meer uitdagend werk. Kijk hiervoor eens op de vacaturebank van Management Support. Het up-to-date houden van je cv is hierbij van groot belang. Soms kan een extern loopbaanbegeleider je een stapje verder brengen.

Tips tegen verveling op het werk
Hoe overleef je de vakantie van collega’s?
Werkorganisatie: je eigen systeem
Boek: Een functie met inhoud
Training: Van secretaresse naar managementassistent

Reageer op dit artikel