vraag & antwoord

Wat is de balans tussen werk en privé?

Persoonlijke ontwikkeling

Met een gezonde balans tussen werk en privé wordt de juiste verhouding tussen beide bedoeld. Voor iedereen is dat weer anders: de een ziet werk als een vervelende onderbreking van de vrije tijd, de ander kan er helemaal in opgaan. Bovendien heeft de een thuis veel zorgtaken en de ander niet. Bij de innerlijke balans […]

Met een gezonde balans tussen werk en privé wordt de juiste verhouding tussen beide bedoeld. Voor iedereen is dat weer anders: de een ziet werk als een vervelende onderbreking van de vrije tijd, de ander kan er helemaal in opgaan. Bovendien heeft de een thuis veel zorgtaken en de ander niet.
Bij de innerlijke balans kan van alles een rol spelen: van de hoeveelheid stress die je ervaart, de waardering van collega’s en management tot de vraag of je jezelf wel kunt ontplooien in je werk. Bedrijven bieden daartoe onder meer functioneringsgesprekken, trainingen voor jonge werknemers en trainingen in persoonlijke groei en coachingstrajecten om tegemoet te komen aan de balansbehoefte van hun werknemers.

Bron: Vitaliteit en arbeid in 200 vragen, Kluwer Alphen aan den Rijn

Reageer op dit artikel