vraag & antwoord

Young professional Andrea Verweij: ‘Het is onwijs afwisselend werk’

Persoonlijke ontwikkeling

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een heel eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en de vaktrends: de young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: Andrea Verweij.

Young professional Andrea Verweij: ‘Het is onwijs afwisselend werk’

Leeftijd: 23 jaar
Opleiding: directiesecretaresse/managementassistente, mbo niveau 4
Functie: officemanager, BVD advocaten

“Naast mijn werk als officemanager, werk ik ook als secretaresse voor drie advocaten van BVD advocaten. Dit is een kantoor met vier vestigingen in Nederland. Ik ben in juli 2013 als secretaresse begonnen. Sinds oktober 2016 ben ik officemanager.”

Mijn werk

“Als officemanager van de vestiging Hardinxveld-Giessendam houd ik mij onder andere bezig met het aansturen van het secretariaat, de verlofregistratie van het personeel op de vestiging, het registreren van ziekteverzuim, het beheren van de facturen, het bieden van facilitaire ondersteuning en het organiseren van bijeenkomsten. Als secretaresse voor de advocaten houd ik mij onder andere bezig met het afhandelen van inkomende en uitgaande communicatie, beheren van de agenda, takenlijst en e-mailbox, uitwerken c.q. opstellen van brieven en processtukken, beheren van het archief en debiteurenbeheer.”

Leukste aspect

“Dat het onwijs afwisselend is. Geen week is hetzelfde!”

Goede eigenschappen

“Accuraat, lichtelijke controlfreak en perfectionist, gedreven. Ik zie werk liggen en pak dat op. Ook ben ik flexibel en spontaan.”

Als eerste op de hoogte zijn van vaktrends, praktische tips en verdieping? Bekijk dan het voordeelabonnement van Management SupportManagement Support Magazine mei 2018

Verbeterpunten

“Op dit moment weet ik niet een specifiek verbeterpunt te noemen. Wel wil ik mij nog verder ontwikkelen door het volgen van een opleiding.”

Over vijf jaar

“Heb ik hopelijk een hbo-opleiding op het gebied van officemanagement afgerond en heb ik mijzelf nog meer gespecialiseerd op dit gebied.”

Vaktrend

“Binnen ons kantoor zijn we de laatste jaren steeds meer bezig met digitalisering. We zien dat brieven steeds meer per e-mail worden verstuurd in plaats van per post. Ook zien we binnen de rechtspraak de opkomst van bijvoorbeeld digitaal procederen.”

Hier verbaas ik me over

“Hoe snel een werkweek om kan gaan!”

Mijn grootste succes

“Is dat ik op jonge leeftijd na een relatief korte periode als secretaresse, officemanager ben geworden.”

Blooper

“Een echt grote blooper heb ik nog nooit meegemaakt. Wel had ik een keer een mannelijke cliënt aan de telefoon met een onwijs hoge stem. Ik was in de veronderstelling dat ik een vrouw aan de telefoon had. Bij het doorverbinden naar mijn collega vroeg ik aan meneer: “Mevrouw, kunt u nogmaals uw naam noemen?” Meneer noemde zijn naam, waarop ik hem vervolgens doorverbond met mijn collega. Uiteindelijk werd ik door mijn collega erop geattendeerd dat ik niet een mevrouw, maar een meneer aan de telefoon had gehad.”

Als ik op de stoel van mijn leidinggevende zou zitten, dan…

“Poeh, lastige vraag, ik kan zo even niks bedenken.”

Social media

“Op Facebook of LinkedIn deel ik veel berichten die op onze zakelijke accounts geplaatst worden. Denk dan aan: evenementen vanuit ons kantoor, blogs die geschreven zijn door de advocaten, recente uitspraken, et cetera. Ook word ik af en toe via LinkedIn benaderd door personen die op zoek zijn naar een werk- of stageplek.”

(Vak)boek

“Leuk en herkenbaar om te lezen is De baas de baas – Secretaresses over hun relatie met een bekende baas van Ria Harmelink.”

Ook in deze rubriek? Meld je aan bij hoofdredacteur Vera Bot via verabot@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel