vraag & antwoord

Young professional Chimène de Penning: ‘Aan weinig uitleg heb ik genoeg’

Persoonlijke ontwikkeling

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een heel eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en de vaktrends: de young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: Chimène de Penning.

Young professional Chimène de Penning: ‘Aan weinig uitleg heb ik genoeg’

Chimène is werkzaam als managementassistente bij V&R, CrisisConnect en De Flakkeesche Drukkerij. V&R geeft opleidingen, trainingen, oefeningen en advies op het gebied van veiligheid, crisisbeheersing, crisismanagement en crisiscommunicatie. CrisisConnect is een app die ervoor zorgt dat je bij een incident precies weet wat je moet doen. Je kunt onder andere crisisplannen en formats beschikbaar maken in de app. De Flakkeesche Drukkerij is een kantoorlocatie die ruimtes verhuurd aan ondernemers. Zowel V&R als CrisisConnect zijn hier gevestigd.

leeftijd: 23
opleiding: mbo 4 directiesecretaresse / managementassistente
functie: managementassistente bij 3 bedrijven (40 uur)

Mijn werk

“Door de combinatie van drie organisaties zijn mijn werkzaamheden erg divers, wat het voor mij extra uitdagend en leuk maakt. Denk vooral aan werkzaamheden op het gebied van personeelszaken, administratie, contact met huurders, agendabeheer, het beheren van de open inschrijvingen en examenplanningen en het inplannen van onze freelancers.”

Leukst aan mijn werk

“De diversiteit en dat je bij vrijwel alles in de organisatie betrokken bent.”

Competenties

“Mijn collega’s omschrijven mij als een doener. Ik weet en onthoud veel en werk graag erg gestructureerd. Daarnaast ben ik stressbestendig, wat mij betreft is dat een competentie die absoluut onmisbaar is binnen deze functie.”

Management Support Magazine mei 2018Als eerste op de hoogte zijn van vaktrends, praktische tips en verdieping? Bekijk dan het voordeelabonnement van Management Support

Ontwikkelpunten

“Ik ben me aan het oriënteren op opleidingen en cursussen om te kijken op welk vlak ik vervolgstappen kan en wil maken.”

Vaktrend

“Er wordt steeds meer van managementassistenten gevraagd. Je werkt niet alleen meer ondersteunend, je moet meedenken met het bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen.”

Over vijf jaar

“Dat durf ik nog niet precies te zeggen. Misschien zit ik nog hier, want ik heb het goed naar mijn zin. Maar wellicht komt er iets nieuws op mijn pad, je weet het maar nooit.”

Mijn grootste succes

“Dat ik binnen drie jaar al ontzettend gegroeid ben binnen mijn functie. Ik ben klein begonnen net na mijn mbo-opleiding en nu ben ik al voor drie organisaties werkzaam. Ik verricht nu veel meer werkzaamheden en ben een snelle leerling. Aan weinig uitleg heb ik genoeg.”

Als ik op de stoel van mijn manager zou zitten, dan

“Wil ik op dit moment even niets aan mijn functie veranderen. Ik heb drie leidinggevenden met wie ik erg fijn samenwerk en die je ook vrijheid geven in je werkzaamheden. Mede dankzij hen ben ik in de afgelopen drie jaar al veel gegroeid, zowel op werk als op persoonlijk vlak.”

Social media

“Ik ben iemand die wel graag alles volgt op social media, maar zelf vrij weinig plaatst. Op werkgebied is LinkedIn erg handig. Er zijn diverse groepen waar vakgenoten elkaar adviezen geven en vragen stellen: Management Support en Secretary Management Institute bijvoorbeeld. Op Facebook volg ik dezelfde pagina’s.”

Ook in deze rubriek? Meld je aan bij hoofdredacteur Vera Bot via verabot@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel