vraag & antwoord

‘Na een reorganisatie ineens allemaal taken erbij’ – dit zijn de adviezen van lezers

Persoonlijke ontwikkeling

‘Na een reorganisatie ineens allemaal taken erbij’ – dit zijn de adviezen van lezers

Van Veronique worden na een reorganisatie ineens allerlei dingen verwacht waar zij zich niet prettig bij voelt. Wat adviseren onze lezers haar?

Veronique heeft na een grote reorganisatie naast haar werk als managementassistent allemaal communicatietaken erbij gekregen waar ze niet voor is opgeleid. Bovendien wordt van haar verwacht dat ze zelf aangeeft welke taken ze wil doen, terwijl ze liever een opdracht krijgt.

Onze lezers reageerden massaal op dit dilemma. Wat adviseren zij Veronique?

Grijp je kans

Ik zeg: grijp je kans, geweldig als een werkgever potentie in je ziet en je daadwerkelijk ruimte biedt om je te ontwikkelen! Denk na over wat je wilt, bespreek je twijfels en ga na of een aanvullende opleiding je kan helpen om je doelen te realiseren.

Joanne Oonk, secretaresse bestuur en management bij InteraktContour

Probeer en evalueer

Dit is een uitgelezen kans om aan te geven welke communicatietaken je wel en niet wilt doen. Hierbij kun je gelijk aangeven dat een goede opdracht nodig is om communicatietaken goed uit te kunnen voeren. Je kunt dan ook afspreken om de communicatietaken na een half jaar te evalueren. Als die evaluatie van beide kanten positief is, zou je mogelijk communicatietrainingen kunnen gaan volgen. Als uit de evaluatie naar voren komt dat de communicatietaken je niet bevallen, kan er wellicht besloten worden te schuiven met taken van een collega.

Inge Dorenbos-Blom, Managementassistent bij Lefier

Coach en cursus

In mijn visie neem je als managementassistent ook initiatief, en mogelijk trek je wat werkzaamheden naar je toe omdat je dat leuk vindt in die functie. Als je graag wilt blijven, zou ik een coachingsgesprek aanraden om te kijken wat je echt wilt. En als tweede een cursus In communicatie gericht op de taken die je moet uitvoeren.

Magda G., awareness & spiritual coach

Delegeren

Pak die kans! Doe de taken waar je goed in bent. Voor het overige: doe ook meteen een communicatietraining (er zijn er zo veel!) of delegeer een aantal zaken. Veel succes!

Heleen W., freelance leerkracht basisscholen

Wees blij met zo’n werkgever

Ik zou je allereerst willen meegeven dat je blij moet zijn met een werkgever die je communicatietaken geeft. Je werkgever heeft kennelijk vertrouwen in jouw capaciteiten op dat gebied. En hoe mooi is het dat je zelf een keuze mag en kan maken uit deze taken? Zelfstandig kunnen werken is namelijk een belangrijke competentie voor een goede assistent.

Verder zou ik jouw leidinggevende vragen of je een opleiding/cursus communicatie mag volgen. Dan kun je vanuit de opgedane kennis proactief communicatietaken oppakken en uitvoeren.

Tot slot: het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Om als assistent (blijvend) toegevoegde waarde te kunnen leveren, moet je op de hoogte zijn van de veranderingen in het vak. Steeds vaker moet een assistent kennis hebben van en ervaring hebben met netwerken, HR en social media. Communicatie is onlosmakelijk met deze aspecten verbonden!

Derby Bakema, directieassistent

Met welk werkdilemma kun jij hulp gebruiken?

Mail je vraag, desgewenst anoniem, naar redactie.managementsupport@vakmedianet.nl. Wie weet krijg jij binnenkort een verlossend antwoord van vakgenoten en/of onze trainers/coaches. Om de mensen die reageren duidelijkheid te geven over je situatie, zullen we ook bij een anonieme inzending altijd iets vermelden in de trant van ‘een secretaresse bij een overheidsorganisatie’ of ‘een officemanager bij een commercieel bedrijf’.

Stel jezelf een aantal vragen

Breng eerst voor jezelf helder in kaart:

  • Wat doe je nu voor taken als managementassistent?
  • Welke opdracht(en) wil je er graag bij?
  • Waarom staan de communicatietaken je tegen?
  • Kijk je er anders tegenaan als je dit als leertraject mag oppakken?

Oftewel: vind eerst helderheid over je intrinsieke motivatie en weerstand. En schets jouw ideale plaatje voor nu, maar ook voor de langere termijn en blijf jezelf uitdagen.

Ga vervolgens in gesprek. Het wordt zelfs van je verwacht dat je zelf aangeeft welke taken je wilt doen, wat een luxe!

Leg je bevindingen uit maar sta ook open voor andere overtuigingen. Anderen zien wellicht capaciteiten bij je waar je (nog) niet bewust van bent.

Petra Verbree, managementassistent Swinn

Kom uit je comfortzone

Zie het als een kans om jezelf verder te ontwikkelen en om uit je comfortzone te komen. Geef aan dat je dit spannend vindt en geen ervaring hebt met communicatietaken.

Maak duidelijke afspraken met je werkgever over het volgen van een vakopleiding en begin alvast met een of meerdere workshops voor een basis.

En ga na of er een buddy beschikbaar is waar jij op kunt terugvallen.

Jenny Smit, topsupporter Public Support

Lees ook:

Een secretaresse met twintig jaar ervaring wordt stelselmatig gepasseerd als het op promoties aankomt. We vroegen onze lezers om advies. ‘Een ander bedrijf zal je graag kansen geven, maar het is aan jou om de eerste stap te zetten.’

Een managementondersteuner heeft geen klik met haar kritische manager en voelt zich niet gewaardeerd. Ze vraagt zich af of ze een andere baan moet zoeken. Wat zeggen de lezers?

Wil je beter voor jezelf op leren komen? Op het opleidingenplatform van Management Support vind je trainingen als Effectief assertief en Persoonlijk leiderschap.

Reageer op dit artikel