artikel

Dit zijn de taken van de executive assistant

Professionele ontwikkeling

De rol van executive assistant (EA) is aan veel veranderingen onderhevig en het takenpakket breidt zich steeds uit. Wat zijn de taken van de moderne EA?

Dit zijn de taken van de executive assistant

Een executive assistant houdt agenda’s bij, boekt zakenreizen, organiseert vergaderingen en afspraken. De taken van een moderne EA zijn cruciaal en worden steeds uitgebreider. Tegenwoordig behoren ook het trainen van administratief medewerkers en het organiseren van evenementen tot het takenpakket. Ook ondersteunen ze vaak meerdere managers of een groter team, of ze nemen zelfs  beslissingen namens het bedrijf.

Helpen productief te zijn

Vaardigheden als oog voor detail, welbespraaktheid en onafhankelijkheid  zijn natuurlijk belangrijk. Maar een goede EA moet meer kunnen: multitasken, organiseren, prioriteiten stellen en delegeren als dat nodig is.

Simpel gezegd komt het erop neer dat EA’s moeten leren hoe zij hun manager kunnen helpen om productief en succesvol te zijn. Ze moeten leren hoe het bedrijf werkt, de voorkeuren van hun manager(s) onthouden en anticiperen op zijn of haar behoeften om een sterke professionele relatie op te bouwen.

Vaardigheden ontwikkelen: drie tips

EA’s kunnen blijven concurreren door hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Een paar tips op een rij.

  1. Als het management bijvoorbeeld actief is op Twitter zou een gratis online cursus over social media management je verder kunnen helpen in je carrière.
  2. Op Coursera (een online educatief platform dat ondersteund wordt door topuniversiteiten vanuit de hele wereld, waaronder de Amerikaanse universiteiten Standford en Duke) kun je gratis cursussen volgen op allerlei vakgebieden.
  3. Ook congressen zijn een goede manier om in contact te komen met andere professionals en te ontdekken hoe collega’s zich aanpassen om nog beter te presteren in hun functie.

Nieuwe verantwoordelijkheden

Als een assistent goed is in zijn of haar baan, gaan er nieuwe deuren open. Veel klanten of hiring managers vragen om kandidaten die meer dan één set verantwoordelijkheden aankunnen. Deze extra verantwoordelijkheden kun je zien als een kans om meer te bereiken en de volgende stap te zetten in je carrière.

Page Personnel, een recruitmentbureau gespecialiseerd in de werving- en selectie van operationele professionals,  constateert momenteel steeds meer vraag naar EA’s bij private-equity-, consultancy- en technologiebedrijven. Deze sectoren groeien volgens het bureau snel.

Om een baan te bemachtigen in een van deze sectoren, moeten kandidaten duidelijk laten zien hoe hun ervaring en vaardigheden in de organisatie passen en hoe zij een band kunnen opbouwen met hun leidinggevende. Ook moeten ze de belangrijkste uitdagingen voor de branche begrijpen.

Dit artikel is gesponsord door Page Personnel.

Reageer op dit artikel