nieuws

Young professional Eveline Sint-Nieklaas: ‘Ik verwacht meer VA-collega’s te krijgen’

Professionele ontwikkeling

Young professional Eveline Sint-Nieklaas: ‘Ik verwacht meer VA-collega’s te krijgen’
Virtual assistant Eveline Sint-Nieklaas

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een heel eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en de vaktrends: de young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: virtual assistant Eveline Sint-Nieklaas.

Naam: Eveline Sint-Nieklaas
Leeftijd: 33
Opleiding: VA Business Academy, expertopleiding, 2018-heden
Functie & organisatie: virtueel assistent bij VAble (zzp’er)

Mijn werk

‘Vanuit mijn eigen kantoor ondersteun ik vijf verschillende ondernemers/managers met online office support, zoals e-mail- en agendabeheer, het plannen en organiseren van zaken, het structureren van lopende processen en het bijhouden van het projectmanagementsysteem. Daarnaast verricht ik hr- en administratieve taken, houd ik socialmediakanalen bij en verzorg ik content en het opmaken van de kalender. Het allerleukste vind ik toch wel de diversiteit aan taken en de “verschillende keukens” waarin ik een kijkje kan nemen.’

Competenties

“Vertrouwen geven en betrouwbaar zijn. Zeker nu ik zelfstandig professional ben vind ik het uiterst belangrijk dat mijn opdrachtgevers mij kunnen vertrouwen in het uitvoeren van taken. Ook kan ik helder organiseren en structuren. En ik werk graag resultaatgericht.”

Verantwoordelijkheid nemen is vaak gewenst

Verbeterpunten

“Ik stel mij soms te dienstbaar op, terwijl verantwoordelijkheid nemen dan meer gewenst is.”

Over vijf jaar

“Dan werk ik nog steeds online, maar ben ik VA-manager en werk ik samen met verschillende VA’s met andere expertises om ondernemers/opdrachtgevers ‘breder’ te kunnen ondersteunen met office support, finance support, sales support en online marketing. Ook heb ik me dan verder verdiept in online marketing.”

Vaktrend

“Ik verwacht veel meer VA-collega’s te krijgen. Ik merk dat het steeds interessanter wordt voor ondernemers om vanuit huis of een klein kantoor opdrachtgevers te ondersteunen of collega’s aan te sturen. Dit geldt dus ook voor de secretaresses en managementondersteuners. Hierdoor kan er veel efficiënter en effectiever gewerkt worden; geen reistijd, geen files, geen werkplek en geen kantoorruis.”

Voortaan als eerste op de hoogte zijn van vaktrends, praktische tips en verdieping en het blad lekker thuis op de bank doorbladeren of op tablet lezen? Bekijk dan de diverse abonnementsmogelijkheden van Management Support

Ik verbaas me erover…

“Dat nog veel ondernemers en leidinggevenden werk niet uit handen geven en hierdoor verzanden in alle dagelijkse en terugkerende randtaken. Ook zijn er veel handige digitale tools om het werk sneller en gemakkelijker gedaan te krijgen, maar dit wordt door vastgeroeste processen vaak vergeten of niet gezien.”

Grootste succes als virtual assistant

“Ik ben pas net begonnen als zelfstandig ondernemer en ben trots dat ik als jonge virtual assistant al verschillende ondernemers kan ondersteunen, dat ze vertrouwen hebben om online met mij samen te werken.”

Blooper

“Eeh… dat ik voor een van mijn opdrachtgevers Tweede Paasdag vol gepland had met afspraken en hem vroeg: “O, werk je dan niet?” Was gewoon een domme fout door de feestdagen niet te blokken.”

Als ik op de stoel van een manager zou zitten, dan:

“Zou ik niet alles zelf blijven doen. Doe wat je moet doen als ondernemer/manager, maar geef tijdrovende randtaken uit handen! Werk samen, laat eenieder doen waar hij/zij goed in is.”

Via LinkedIn laat ik mij zakelijk zien

Social media

“Vind ik belangrijk! Via Facebook en Instagram laat ik mij op sociaal vlak zien; wie ben ik en wat doe ik. En via LinkedIn laat ik mij zakelijk zien, hier maak ik gebruik van andere netwerken en lees ik interessante posts/blogs.”

Vakboek

Nooit meer te druk van psycholoog Tony Crabbe. Hij legt uit hoe je de drukte van onder andere een overvolle mailbox en to-do-listen de baas kunt blijven. Praktisch boek, leuk voor ons als secretaresses als het gaat om timemanagement.”

Reageer op dit artikel