nieuws

Waarom we starten met een rubriek over high potentials (en naar ze op zoek zijn!)

Professionele ontwikkeling

Waarom we starten met een rubriek over high potentials (en naar ze op zoek zijn!)

Onze lezers horen graag over de succesverhalen van andere ondersteuners. Ben of ken jij de volgende high potential die we interviewen voor onze nieuwe rubriek?

Succesverhalen zijn geliefd bij onze lezers, zo horen wij vaak. Er wordt dan ook steeds meer van managementassistenten verwacht: meedenken met de business, sparringpartner zijn voor je manager, proactief en flexibel handelen. Je blijven ontwikkelen is belangrijk en wat daarbij helpt zijn praktijkvoorbeelden. Daarom hebben we een nieuwe rubriek bedacht: High potential, een kijkje in de keuken van succesvolle ondersteuners.

Leren van succesverhalen

In dit diepte-interview portretteren we een zeer goed presterende secretaresse, managementassistent en/of officemanager. Of dit nu een ervaren rot in het vak is die haar sporen ruimschoots heeft verdiend, of een veelbelovende young professional die op jonge leeftijd al laat zien veel potentie te hebben.

Iemand die op een heel specifiek gebied een excellente prestatie heeft neergezet; een heel nieuw project op poten gezet, dé oplossing voor probleem X op het secretariaat gevonden en in de praktijk gebracht, enzovoort. Secretaresses dus van wie collega’s, managers of recruiters zeggen dat zij puik werk verrichten. Een kanjer is. Een groot voorbeeld aan wie collega’s zich kunnen optrekken. Ofwel: de vaandeldragers van het vak.

Blijf communiceren en choose your battles

Conny Dassen, interim-managementassistent met meer dan twintig jaar ervaring, trapt de rubriek af. De belangrijkste lessen die ze leerde: blijf communiceren en choose your battles. Als redactie zouden we ook weleens graag weten wie nou de vrouw achter de professional is. Nou, Conny houdt van tuinieren, Australische schrijvers en reizen. Leuk om te weten toch? En ik kan alvast verklappen dat we in het oktobernummer iemand hebben die van voetbal en motorrijden houdt.

Het is soms best lastig om managementassistenten te vinden die zich willen laten interviewen voor dit blad. Velen blijven liever op de achtergrond, laat staan dat ze willen vertellen hoe ze met vallen en opstaan verder zijn gekomen in hun carrière.

Maar als ze worden voorgedragen door iemand anders – een van onze trainers, een manager, een recruiter – blijken ze wel te zijn over te halen. Tot onze verbazing hebben we vrij snel interviewkandidaten voor de komende nummers gevonden. Maar aarzel niet om als je ook een goede kandidaat kent, dit aan ons door te geven! Neem contact op en mail ons.

Of reageer eens op een oproep die wij weleens op social media plaatsen of stuur je werkdilemma in. Samen laten we jou excelleren!

Meer succesverhalen en best practices 

De eerste ‘high potential’ is al live! Conny Dassen deelt haar belangrijkste lessen die ze tijdens haar werk heeft geleerd.

Madelon Gouman gaf een eigen twist aan kanban en vertelt hoe zij dit toepast in haar werk. “Op basis van het strategisch overleg maakte ik zelf een schatting van wat de meeste prioriteit had.”

Reageer op dit artikel