vraag & antwoord

‘Moet ik vertrekken omdat ik geen klik heb met mijn kritische manager?’

Professionele ontwikkeling

‘Moet ik vertrekken omdat ik geen klik heb met mijn kritische manager?’

Voor onze rubriek Werkdilemma is een nieuwe vraag ingestuurd. Een managementondersteuner bij een commerciële organisatie, die anoniem wenst te blijven, heeft geen klik met haar kritische manager en voelt zich niet gewaardeerd. Ze vraagt zich af of ze een andere baan moet zoeken. Wat zou jij doen?

“Helaas heb ik niet zo’n goede klik met mijn manager”, geeft Yvonne aan (niet haar echte naam). “Hij is overwegend kritisch over mijn aanpak en werkstijl, waardoor ik soms twijfel en minder vragen stel dan ik zou willen. Daardoor kost het me veel tijd en energie om te doen wat nodig is; ik werk dus minder efficiënt dan ik zou willen. Ook zou ik me meer gewaardeerd willen voelen. Afgelopen jaren zijn er al diverse managementassistenten vertrokken. Dat overweeg ik nu ook.”

Wat raad jij Yvonne aan?

Mail je antwoord (max. 200 woorden ) naar murielkleisterlee@vakmedianet.nl, eindredacteur Management Support. En wie weet staat jouw advies in ons septembernummer en help je Yvonne hier mee uit de brand!

Heb jij ook een werkdilemma?

Mail je vraag desgewenst anoniem naar de redactie: murielkleisterlee@vakmedianet.nl. En wie weet krijg jij binnenkort een verlossend antwoord van vakgenoten of een van onze trainers/coaches. Om de mensen die reageren duidelijkheid te geven over je situatie, zullen we ook bij een anonieme inzending altijd iets vermelden in de trant van: een secretaresse bij een overheidsorganisatie of een officemanager bij een commercieel bedrijf.

Werkdilemma: werkwijze voor blad

Per editie kiest Management Support Magazine één dilemma en de beste adviezen uit, die worden gepubliceerd in het blad en op onze site. Het werkdilemma zelf/de vraag zetten wij om reacties te krijgen ook op onze Facebook-pagina, besloten LinkedIn-groep en/of ons blad. Daarna kunnen lezers (jouw vakgenoten dus!) reageren (of hun advies naar de redactie mailen). Indien nodig vult een van onze trainers/coaches het advies aan.

Reageer op dit artikel