artikel

10 tips om een senior te worden

Samenwerken

1. Denk goed na waarom je dat zou willen.

Wil je jezelf verbeteren in je vakgebied? Gaat het je om de erkenning? Of is het vooral een kwestie van financiën? In dat laatste geval kun je beter rondkijken naar een andere werkgever.

2. Wat betekent seniorschap in deze organisatie? Onderzoek dat goed. Kijk naar functieprofielen en taakomschrijvingen en bepaal of het de moeite waard is om dit na te streven.

3. Praat met seniore collega’s. Zo krijg je een realistisch beeld van zo’n functie. Hoe ervaren zijn hun functie? Is het echt iets anders en hoe zien zijn hun functieontwikkeling?

4. Realiseer je dat je meer inhoudelijk bezig zult zijn. Van een senior secretaresse worden meer ‘sparringsvaardigheden’ verwacht. Wil je dat en kun je dat? Als je je eigenlijk helemaal niet interesseert voor waar jullie organisatie geld mee verdient, ga je daar tegenaan lopen.

5. Geef je ambitie aan op de juiste plekken en momenten. Tijdens je functioneringsgesprek bijvoorbeeld. Sommige mensen denken dat ‘het toch wel duidelijk is dat ik dat wil’. Helaas… gedachtenlezende managers zijn zeldzaam.

6. Kies een stip op de horizon en een route daar naar toe. Welke trainingen of opleidingen zijn nodig om te komen waar je wilt zijn? Het is slim om dat op tijd met je leidinggevende af te stemmen; denk aan budgetten en aan looptijd van een opleiding.

7. Vraag anderen om feedback. Je manager is een uitstekende bron van informatie, maar is niet de enige met of voor wie je werkt. Wat vinden je collega-secretaresses van jouw werkstijl?

8. Ken jezelf. Zorg dat je goed weet wat je eigen ontwikkelpunten zijn richting het seniorschap. Dat kan hem liggen in opleidingen, maar ook bijvoorbeeld in het omgaan met je eigen valkuilen.

9. Kijk welke grotere en complexere klussen je er bij kunt doen. Vaak zijn die te vinden in de vakgebieden waar jij veel mee te maken hebt: HRM, communicatie en facilitair. Daarin kun je je zelf ontwikkelen, maar ook laten zien wat je kunt.

10. Verdiep je in leidinggeven. Misschien is dat niet meteen een taak van je, maar het kan heel goed op je pad komen in de toekomst. Wil je dat? En at betekent goed leidinggeven?

Tekst: Karen Visser (www.newbroom.nl)

Verdieping

Van collega naar baas (checklist)
De kantoormama

Opleidingen om een senior te worden:

Managementassistent als sparringpartner
Managementinzicht voor assistants
Persoonlijk leiderschap
Tactvol communiceren

 

 

Reageer op dit artikel