artikel

Samenwerken met verschillende persoonstypen

Samenwerken

Je kunt mensen op verschillende karakterdimensies beoordelen. Natuurlijk is iedereen anders, maar in grote lijnen kun je tijdens het samenwerken te maken krijgen met drie verschillende persoonstypen.

Samenwerken met verschillende persoonstypen

Dominante, bazige personen

Je herkent dominante, bazige personen meestal snel. Ze zijn nadrukkelijk aanwezig en praten op een stevige toon. Ze nemen vaak de leiding en geven hun mening duidelijk en direct, zonder veel omhaal. Ze draaien niet om de zaken heen en zeggen anderen graag wat ze moeten doen. Ze houden ervan resultaten te behalen en kunnen goed besluiten nemen. Ze zijn vaak enthousiast en komen zelfverzekerd over.

Hoe kun je het best met dominante, bazige personen omgaan?

Bij dominante personen moet je zelf goed voorbereid zijn. Je moet kort en bondig een vraag stellen of je mening geven. Zorg ervoor dat ze naar je luisteren. Dat kun je doen door aan te sluiten bij zaken die ze belangrijk vinden. Als je het oneens bent met een dominant persoon, blijf dan vriendelijk maar duidelijk. Anders krijg je al snel een ruzieachtige sfeer.

Afstandelijke personen

Afstandelijke personen zijn niet zulke praters. Ze reageren niet zo snel op vragen of opmerkingen. Ze denken graag even na en houden zich liever op de achtergrond. Als iemand naar hun mening vraagt, zullen ze die niet zomaar geven, zeker niet in een groep. Ze hebben veel feitenkennis. Van hun emoties laten ze niet zo gauw iets merken en ze kunnen niet zo goed omgaan met de emoties van anderen. Ze zijn eerlijk en betrouwbaar en houden niet van roddels en teveel persoonlijke verhalen op de werkplek.

Hoe kun je het best met afstandelijke personen omgaan?

Je moet je niet teveel opdringen. Het beste kun je open vragen stellen en even wachten op het antwoord. Vaak willen ze even nadenken over je vraag, verzoek of advies. Praat met afstandelijke personen kort en zakelijk.

Sociale (emotionele) personen

Sociale personen praten veel en graag. Ze willen met iedereen meepraten en het is moeilijk om hen bij de les te houden. Ze kunnen enthousiast iets vertellen, maar doen dat ook over allerlei details. Ze zijn besluiteloos en vragen anderen regelmatig om advies. Ze zijn vaak bang dat anderen hen niet begrijpen en vallen in herhalingen.

Hoe kun je het best met sociale personen omgaan?

Het beste kun je even met hen ‘mee bewegen’. Laat merken dat je begrip hebt voor hun mening of situatie. Laat regelmatig merken dat je ze goed hebt begrepen. Je kunt beter op een subtiele manier de leiding overnemen. Ze willen vaak gerustgesteld worden.

Bron: Secretaresse Assistent Wijzer Werken in projecten van Alice Kuipers-Bos

Reageer op dit artikel