blog

Sterren voor je secretariaat

Samenwerken

Op de cover van de laatste editie van Management Support Magazine 2018 sprankelt de vonk van de decembermaand je tegemoet. Voor mij persoonlijk een tijd van terugblikken en vooruitkijken. Ik keer me wat in mezelf, wentel me in de warmte rond de kerstboom en de lampjes voor de ramen en de dampen van een maaltijdsoep met mijn blik op het afgelopen jaar: wat ging er goed, wat waren de hoogtepunten?

Sterren voor je secretariaat

Eén hoogtepunt was het Management Support Event in november. Ik was geraakt door de presentaties van de sprekers die het thema zelfleiderschap ieder op hun eigen persoonlijke manier en vanuit hun eigen expertise belichtten én door de positieve reacties van jullie, de bezoekers, van de sprekers, onze businesspartners en collega’s. Wat een energie en creativiteit. We hebben gezamenlijk een groots event opgezet en ik ben trots en blij deel uit te maken van zo’n gemotiveerd team, ieder met zijn eigen expertise, karakter en humor.

In deze tijd ben ik me vaak meer dan ooit bewust van de vereende krachten waarmee we een teamprestatie neerzetten en de mooie kwaliteiten van degenen om me heen.

Vijf sterren voor jouw secretariaat

Deze vonk is ook bedoeld voor jullie: voor jullie vijfsterrensecretariaat. Wist je dat een service level agreement (SLA) daarbij uitkomst kan bieden? Ik zeg het eerlijk: werken binnen een strak kader stond me altijd tegen. Daarmee pers je toch alle lucht, creativiteit en energie eruit, dacht ik?

Maar het blijkt juist te werken.

Door taken te stroomlijnen en procesbeschrijvingen te maken, voorkom je verspilling. En door 80 procent officieel vast te leggen en uit te werken in procesbeschrijvingen kun je daarna 20 procent leeg laten. Die ruimte is bedoeld om flexibel te kunnen inspringen op onverwachte situaties. Zo kun je inspelen op wat de krenten uit de pap zijn: bijzondere klantvragen buiten de gebaande paden. Zo werk je aan klantrelaties: oplossingsgericht én flexibel. Gek hoe dat werkt: door in te kaderen ontstaat er ruimte en vrijheid. Wat een winst voor de menselijke maat.

Ik wens jullie allemaal deze vonk toe. Proost! Op een mooi 2019, een verbeterde dienstverlening en vooral: op jullie!

Hartelijke groet,

Vera Bot
hoofdredacteur

Ik nam deze korte video op over het decembernummer en de SLA op het secretariaat:

Ontvang je het blad niet, maar zou je dat wel willen? Vraag (gratis) een proefnummer aan.

Reageer op dit artikel