opleiding

Samenwerken

Masterclass Dé vormen van managementondersteuning

Ook het vak van de managementondersteuner ontkomt niet aan innovatie en verandering. De helft van de assistants werkt tegenwoordig in haar eentje voor meerdere managers, de overige 25% werkt als samenwerkende secretaresse in een groep, al dan niet zelfsturend. Dan zijn er ook nog velen die werken als ondersteuner in projecten. En wat te denken van de vele virtual assistants die hun diensten aanbieden?

Masterclass Dé vormen van managementondersteuning

 

Deze masterclass biedt je een bron van inspiratie voor het organiseren én het opnieuw vormgeven van de secretariële dienstverlening voor jouw organisatie. Daarmee geven we antwoord op de vraag HOE kunnen we de managementondersteuning op een eigentijdse manier tot een succes maken. WAT zijn de bewezen voordelen van de verschillende wijzen van managementondersteuning.

Uniek: theorie, praktijkervaringen én rondleidingen

In deze masterclass delen we de praktijkervaringen van de gemeente Utrecht, de provincie Noord-Brabant, PricewaterhouseCoopers (PwC) en Moneypenny met hun manier van ondersteuning. Op welke wijze hebben zij de managementondersteuning ingericht? Hoe heeft de managementondersteuning zich ontwikkeld? Wat zijn hun ervaringen en welke ontwikkelingen staan ons nog te wachten? Dat vertellen zij en laten ze zien tijdens deze nieuwe Masterclass.

3 dagen, 3 thema’s

Alle dagen zijn volgens een vast stramien opgebouwd. Na een inleiding van een of meer experts over het thema ga je als deelnemer concreet aan de slag. Aansluitend volgt een rondleiding, zodat je ook werkelijk kennis maakt met gerealiseerde en sccesvolle manieren van werken. Bij de rondleidingen wordt ingegaan op de succesfactoren en valkuilen, aansluitend op het thema van de dag.

Het ontwikkelen en invoeren van een nieuwe werkstijl voor managementondersteuning gaat  makkelijker als je ervaringen kunt delen. Het betreft immers niet alleen jóuw visie op de  dienstverlening. Het gaat om de interactie met iedereen waarmee jij werkt: je leidinggevende, je  collega’s, je klanten of relaties, de leveranciers. Je leert dus nadrukkelijk ook van je mede‐ deelnemers in deze Masterclass.

Dag 1: Ontwikkelingen

De toegevoegde waarde van professionele managementondersteuning óók in de toekomst ontstaat niet vanzelf. Blijven doen wat je altijd gedaan hebt, is geen optie. Je zult aantoonbaar moeten maken hóe managementondersteuning van méérwaarde is voor de organisatie. Tijdens deze Masterclass ontwikkel je je eigen visie op managementondersteuning en vertaal je deze naar een eigen plan van aanpak.
Zodat jij en/of het team managementondersteuners aantoonbaar van toegevoegde waarde blijft.

Dag 2: Mogelijkheden

Deze dag staat in het teken van mogelijkheden en bijzonderheden. We bezien de ervaringen van het opzetten en werken als zelfsturend
team én vernemen hoe het is om op een eigentijdse wijze als Executive Assistant te werken.
Hoe hou je bij deze manieren van ondersteuning jezelf en je ‘klant’ tevreden?

Dag 3: Samenwerken

Deze dag zijn we te gast in het gloednieuwe gebouw van de gemeente Utrecht. Een fris, open gebouw dat helemaal is ingesteld op de toekomst en past bij de ambitie van de gemeente: een open, betrouwbare, scherpe en wendbare organisatie zijn.
Het motto is: Utrecht maken we samen. Kan het passender bij een dag die als thema heeft: van samen werken naar samenwerken! Deze boeiende dag staat bol van leren van ervaringen om zo valkuilen te vermijden.

Alle dagen zijn volgens een vast stramien opgebouwd. Na een inleiding van een of meer experts over het thema ga je als deelnemer
concreet aan de slag.

Gedurende de masterclass maak je een eigen plan van aanpak, zodat je met het resultaat direct van start kunt.

UNIEK: rondleiding aansluitend aan het thema van de dag

De masterclass wordt steeds op locatie gegeven. Op die manier maak je ook werkelijk kennis met gerealiseerde en succesvolle manieren
van werken. Bij de rondleidingen wordt ingegaan op de succesfactoren en de valkuilen, aansluitend op het thema van de dag.

Meer informatie en aanmelden

Brochure aanvragen

 

Reageer op dit artikel