vraag & antwoord

Hoe vertel ik het mijn manager

Samenwerken

Mijn manager vraagt af en toe privézaken voor hem te regelen, zoals brieven printen of kopiëren voor de tennisclub. Ik heb daar moeite mee en wil het eigenlijk niet doen, maar hoe vertel ik hem dat? Misschien vindt jouw manager het normaal om privézaken tijdens werktijd door jullie te laten regelen. Maar bedenk dat jouw […]

Mijn manager vraagt af en toe privézaken voor hem te regelen, zoals brieven printen of kopiëren voor de tennisclub. Ik heb daar moeite mee en wil het eigenlijk niet doen, maar hoe vertel ik hem dat?

Misschien vindt jouw manager het normaal om privézaken tijdens werktijd door jullie te laten regelen. Maar bedenk dat jouw bezwaren daartegen altijd gelegitimeerd zijn. Zeker als je in tijdnood komt met de werkzaamheden waarvoor je bent aangenomen. Een keertje iets privé printen of kopiëren voor je manager, een collega of voor jezelf moet geen probleem zijn, maar er zijn grenzen. En weet je manager wel dat je er een hekel aan hebt? Misschien gaat hij ervan uit dat het voor jou geen probleem is. Dan wordt het hoog tijd dat je hem dat vertelt. Daarbij mag je verwachten dat jouw standpunt wordt gerespecteerd, want het kan toch niet zo zijn dat de samenwerking eronder gaat lijden.

 

Reageer op dit artikel