artikel

Voorbeeldbrief: formele uitnodiging voor elk evenement

Taal & Spelling

Voorbeeldbrief: formele uitnodiging voor elk evenement

Als managementondersteuner ben je vaak uitnodigingen aan het versturen. Dit artikel geeft een mooi voorbeeld om een zakelijke uitnodiging op te stellen.

Deze voorbeeldbrief is te gebruiken voor allerlei soorten gelegenheden. Een personeelsfeest, evenement voor klanten of zakelijke uitnodiging voor bijvoorbeeld een tour van de organisatie. Waar je hem ook voor nodig hebt, deze brief is erop aan te passen. Check altijd alle details na voordat je de brief verstuurd. Een verkeerde locatie wordt anders niet snel vergeten.

Gebruik onderstaand voorbeeld en voeg zelf de details toe die op het evenement van toepassing zijn. Let op locatie, tijden en namen.

Voorbeelduitnodiging:

 

Geachte heer De Vries,

Op donderdag 6 februari 2020 is het zo ver! Op deze dag zullen wij ons nieuwe pand openen én onze nieuwe bedrijfsnaam onthullen.

Masterclass Het nieuwe werken (uniek aspect of samenvatting van het evenement)
Speciaal voor onze belangrijkste relaties hebben wij aan de bekendmaking van onze nieuwe bedrijfsnaam de Masterclass Het Nieuwe Werken gekoppeld. Professioneel begeleider en
adviseur op dit gebied, X, zal u op inspirerende wijze kennis laten maken met deze nieuwe manier van werken en de mogelijkheden die dit uw bedrijf biedt. Graag nodig ik u uit, als een van onze belangrijkste partners, voor deze Masterclass.

Het programma:
15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Welkomstwoord door mevrouw Y, directeur – eigenaar
15.45 uur Onthulling nieuwe bedrijfsnaam
16.00 uur Rondleiding door het nieuwe pand
16.45 uur Masterclass Het Nieuwe Werken door de heer X
17.45 uur Feestelijke borrel
18.00 uur Einde

Locatie:
Sol Hewitt Foyer, Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Wij verzoeken u uw komst te bevestigen aan Irene De Wit, 012 345 6789,
irene.dewit@bureaujansen.nl vóór 20 december. Mocht u gebruik willen maken van een
parkeerplaats, dan kunt u dit aangeven bij uw bevestiging.

Met vriendelijke groet,
R.G. Kunst
Accountmanager

Schrijf de perfecte brief of uitnodiging

Schrijf jij al foutloos? Met de training Kei in Taal leer je precies die regels die je moet kennen om foutloos Nederlands te schrijven.

Beginzin – Een goede opening van je e-mail zorgt in veel gevallen voor een goede eerste indruk. Daarnaast zorg je ervoor dat je e-mail gelijk duidelijk is en zorg je voor professionele communicatie.

Reageer op dit artikel