artikel

De Zeven Gewoonten van een creatieve en betrokken vergadering

Vergaderen

Een creatieve en betrokken vergadering kent Zeven Gewoonten. Deze gewoonten helpen de groep in een flow te komen tijdens een vergadering. En als de groep de flow eenmaal te pakken heeft, gaat de rest vanzelf. De Zeven Gewoonten gelden zowel voor reguliere als eenmalige bijeenkomsten. Dit zijn ze: 1. Bereid de vergadering voor. 2. Bereid […]

Een creatieve en betrokken vergadering kent Zeven Gewoonten. Deze gewoonten helpen de groep in een flow te komen tijdens een vergadering. En als de groep de flow eenmaal te pakken heeft, gaat de rest vanzelf. De Zeven Gewoonten gelden zowel voor reguliere als eenmalige bijeenkomsten. Dit zijn ze:

1. Bereid de vergadering voor.

2. Bereid je voor om te improviseren.

3. Creëer een prettige ruimte.

4. Creëer een opbouwende sfeer en gebruik creatieve werkvormen.

5. Werk in kleine groepen.

6. Neem weinig, maar heldere besluiten.

7. Voer direct uit.


Lezen: Creatief en betrokken vergaderen

Training: Future Proof Skills

Reageer op dit artikel