artikel

Kontakt der Kontinenten doorbreekt spanningsboog

Vergaderen

“Standaard op een stoel zitten is passé. Het middenkader wil tijdens een vergadering een break, er even tussenuit. De fiets op, energie tanken. Aan het woord is commercieel manager Lars Beckers van Kontakt der Kontinenten. Het conferentiehotel heeft volgens hem het passende antwoord op deze ontwikkeling.

Kontakt der Kontinenten doorbreekt spanningsboog

Sponsored content door Kontakt der Kontinenten

“Prachtige en goed uitgeruste vergaderfaciliteiten, een fantastisch buitengebied, heerlijk eten en drinken geserveerd op net een andere manier dan de standaardmanier; het is Kontakt der Kontinenten ten voeten uit”, vertelt Beckers in de sfeervolle bar van het conferentiehotel in Soesterberg. Hij merkt een toenemende aandacht voor ‘zijn’ locatie, vanwege onder meer de bijzondere ligging. En de bijzondere geschiedenis. Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten bestaat namelijk uit twee panden: het voormalige missiehuis St. Jan en het voormalige klooster Cenakel. Gebouwen die voorheen dienstdeden als onderkomen van paters, broeders en zusters, maar sinds de jaren zestig van de vorige eeuw een tweede leven zijn gegund als conferentiehotel met inmiddels drie sterren en een gouden Green Key-keurmerk. “Vanwege onze positionering met de prachtige tuin en de drie sterren zijn wij vooral in trek bij het middenkader. Dit is een groep managers en medewerkers die tegenwoordig bestaat uit veel millennials (generatie Y, geboren tussen 1980 en 2000, red.). Dit is bij uitstek een groep mensen die een kortere spanningsboog heeft, en daardoor behoefte heeft aan een actieve break tijdens de vergadering. Er even tussenuit voor een leuke activiteit.”

‘Lekker de fiets op, energie tanken’

Vliegbasis op fietsafstand

Kontakt der Kontinenten faciliteert dit met onder meer een heerlijke buitentuin, een buitenkeuken en met het Park Vliegbasis Soesterberg binnen handbereik. Die laatste licht Beckers er graag uit. “Park Vliegbasis Soesterberg is een uniek gebied, een schatkamer vol verrassingen”, glundert hij. “Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur.” De fiets speelt de hoofdrol in deze bijzondere vergaderbreak, zegt Beckers verder. “De tocht vindt plaats onder begeleiding van een ervaren gids van het Utrechts Landschap. Na een inleiding stapt iedereen op de fiets en binnen een paar minuten staat men van de vergaderzaal bij Kontakt der Kontinenten zo in het voormalige wapendepot van het vliegveld.” In anderhalf uur zien de deelnemers een groot deel van het terrein, om vervolgens weer vol energie de vergaderzaal binnen te stappen. En zo’n prachtig uitstapje kan worden gemaakt voor een prikkie, verzekert Beckers. “De huur van fietsen kost ergens tussen de € 13 en € 15 per stadsfiets, de gids kost € 65 per groep van 20 à 25 personen. En dat geld gaat ook nog eens rechtstreeks naar het Utrechts Landschap.”

Van A tot Z

De fietstocht is slechts een van de actieve bezigheden die Kontakt der Kontinenten verzorgt. Voor teambuilding en buitenactiviteiten heeft het conferentiehotel een speciaal pakket samengesteld, waarmee deelnemers via zogenoemde wereldspelen de continenten en elkaar op een bijzondere manier kunnen ontmoeten. Van het nabouwen van het Brusselse Atomium en piramides bouwen tot boemerang gooien. “Het is maar net hoe diep de gasten willen gaan; teambuilding is bijvoorbeeld een geschikt instrument om het vertrouwen en de onderlinge communicatie te optimaliseren”, aldus Beckers. Hij vertelt dat de behoefte aan een unieke activiteit toeneemt. “Bij ons dan ook geen standaardspelen, en geen standaardservice. Wij komen op het buitenterrein langs met een fiets met frisdranken en sluiten af met onze chef-kok achter de barbecue.” Het is vaak maatwerk, zegt Beckers. “Iets dat ons op het lijf is geschreven. Dan komt onze kracht naar boven, één belletje is genoeg. Wij nemen de managementassistent mee door de mogelijkheden, bepalen gezamenlijk de inhoud en regelen het. Van A tot Z. Van activiteit tot zingevend event.”

Reageer op dit artikel