artikel

CORPUS stelt de mens centraal

Vergaderen

CORPUS stelt de mens centraal
Corpus ©Frank van Beek

Bij het grote publiek is de mensfiguur aan de A44 ter hoogte van Leiden vooral bekend door de ‘reis door de mens’ die inmiddels al ruim tien jaar een publiekstrekker is. In combinatie met het CORPUS Congress Centre zijn er ook volop zakelijke mogelijkheden.

In het congrescentrum worden het hele jaar door congressen en evenementen georganiseerd in verschillende groottes en met verschillende thematiek. Waar soms de keuze wordt genomen op basis van zaken als bereikbaarheid (aan de snelweg A44) of de ligging (20 minuten van Den Haag, Schiphol en het strand van Noordwijk), is het iconische gebouw vaak ook een uitnodiging om een koppeling te maken met de gezondheid en vitaliteit of ‘de mens’ in z’n algemeenheid. Qua thema staat de mens dan centraal en ook in de voorbereiding van de bijeenkomst is dat het geval: er een vaste contactpersoon in het offertetraject en tijdens de bijeenkomst een dutymanager die ontzorgt en regelt. De congreszaal en lounge bieden ruimte voor bijeenkomsten tot 540 deelnemers.

Brainstormen tussen de brains

Ook kleine bijeenkomsten vinden prima onderdak in het gebouw en met name in het op de hoogste etage gelegen penthouse. Voor vergaderingen en brainstormsessies zijn diverse all-in arrangementen beschikbaar met een combinatie van de vanzelfsprekende faciliteiten van een vergaderlocatie en catering die het lichaam de benodigde brandstof geeft. De ‘reis door de mens’ kan een inspirerende onderbreking zijn binnen het programma. Trainingssessies in de avond na een voedzaam buffet? Ook die behoren tot de mogelijkheden.

Reis door de mens

Centraal in het gebouw staat de ‘reis door de mens’: tijdens een 55 minuten durende beleving die bezoekers – met audiotour – door het menselijk lichaam leidt, worden bezoekers ondergedompeld in bewondering voor de werking van het menselijk lichaam en de rol van veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven.

Lachen is gezond

Vitaliteit wordt ook een steeds belangrijker item binnen bedrijven. Uitbreidingen op de ‘reis door de mens’ maken een bezoek tot een compleet team- of bedrijfsuitje. Teambuilding kan de vorm aannemen van competitie in hersenkrakers als de escaperoom experience of toolbox experience of bijvoorbeeld stress weglachen en dichter tot elkaar komen in een sessie lachyoga. Complete ontspanning kan natuurlijk ook: niet alleen de mens als reisbestemming, maar ook een vaartocht door het historische Leiden.

Diners en (personeels)feesten

Voor de culinaire invulling van bijeenkomsten beschikt het congrescentrum over een eigen cateringorganisatie en heeft daarnaast voor uitgebreidere diners en buffetten een aantal vaste partycateraars. Catering Lokaal bijvoorbeeld werkt landelijk, maar maakt bij de invulling gebruik van de producten van lokale ondernemers. Zowel in het penthouse als – in bijzondere gevallen – in de ‘reis door de mens’ kunnen diners met een beperkt aantal gasten plaatsvinden. Lounge en congreszaal van het congrescentrum bieden mogelijkheden voor grotere diners en ook een gezellig personeelsfeest kan, na een ontvangst met borrel, gekozen worden voor bijvoorbeeld een sit down dinner of juist voor een informele opzet zoals een walking dinner of een buffet.

De interne mens

CORPUS beschikt over een eigen cateringorganisatie die zowel de catering binnen de ‘reis door de mens’ als de catering in het congrescentrum tot in de puntjes verzorgt. Hiernaast wordt samengewerkt met een select aantal partycateraars; de projectcoördinatoren van het congrescentrum kijken samen met de opdrachtgever graag naar de juiste culinaire invulling voor een evenement en de mogelijkheid hier verantwoorde keuzes in het aanbod te geven.

Dit artikel is gesponsord door CORPUS Congress Centre.

Reageer op dit artikel