blog

Apps en (h)appiness

Vergaderen

Je wordt er zo blij van, van al die apps. Ze helpen mij iedere dag weer overzicht te houden en slim te werken. De apps hieronder zijn echt mijn favoriete hulpjes. Wie weet kunnen ze jou ook helpen!

Apps en (h)appiness

Sophie, een kennis van mij, wil voor de zomer bikini-ready zijn. Ze gelooft niet zo in streng diëten en wil verstandig afvallen door gezond te eten en meer te bewegen. Maar als je een fulltime kantoorbaan hebt, is dat laatste nog niet zo gemakkelijk. Daarom gebruikt ze nu een Fitbit. Dat is zo’n activity tracker die al je activiteiten volgt en met de bijbehorende app zie je of je voldoende beweegt. Ze liet mij gister zien hoe het werkt, en ik vind het een supertool. Je wordt er zo blij van, van al die apps. Ze helpen mij iedere dag weer overzicht te houden en slim te werken. De apps hieronder zijn echt mijn favoriete hulpjes. Wie weet kunnen ze jou ook helpen!

1. Trello

Ik werk vaak tegelijkertijd aan verschillende projecten. En jij, als management supporter 2.0, waarschijnlijk ook. Je kunt de taken van alle projecten heel makkelijk bijhouden in Trello. Trello geeft de taken weer in een soort prikbord. Verandert de status van een taak? Dan kun je de taak doorschuiven naar de volgende fase. Met deze tool is de voortgang van een project heel goed zichtbaar.

2. Floatnote

Over brainwaves gesproken: ik krijg ze ook vaak tijdens een telefoongesprek met een klant. Maar wat doe je als belt met je smartphone, geen pen en papier bij de hand hebt, en toch aantekeningen wilt maken? Op dat soort momenten helpt Floatnote. Zodra je in gesprek bent, verschijnt er een schermpje over je standaard bel-app. In dat venstertje kun je snel notities maken en wanneer het gesprek afgerond is, wordt deze notitie opgeslagen.

3. Pocket

Is deze situatie herkenbaar voor jou? Je zoekt wat op via internet, en komt in je zoektocht interessante informatie tegen die je op een later moment wilt lezen. Print je deze info nog uit? Dat kan makkelijker en duurzamer! Met Pocket kun je artikelen teruglezen wanneer jij dat wilt, vanuit je browser.

4. Slack

Communiceer jij nog met meerdere collega’s in een WhatsApp-groep? Dat is zo 2015! Al van Slack gehoord? Dit is een geweldige chat- en samenwerkingsapp. Door de integratie met andere tools als Dropbox en Google Drive kun je makkelijk bestanden delen. En je kunt er veel meer mee. Neem maar eens een kijkje.

5. Cogi

Met Cogi maak je audio-opnames. Wanneer je de app activeert, verschijnt er een grote button op je smartphone. Als je hierop drukt, neemt Cogi automatisch de 15 seconden voor de start van de opname ook op. Geweldig toch? Meeschrijven met een citaat is verleden tijd met Cogi.

6. Flitsmeister en Googlemaps

Na een lange werkdag willen we allemaal zo snel mogelijk naar huis. Flitsmeister helpt je hierbij. Deze app geeft flitsmeldingen en gedetailleerde file-informatie. Ook met Googlemaps ben je snel op de plaats van bestemming. Deze app geeft je de beste route, rekening houdend met de verkeersdrukte.

Maak het jezelf een stuk makkelijker en gebruik apps om jezelf te ontlasten en je werk beter te organiseren. Door het gebruik van deze handige tools bespaar ik dagelijks tijd. In het meest gunstige geval houd ik hierdoor zelfs ruimte over voor een extra rondje hardlopen. En daar word ik écht happy van!

Martin Sterenberg is sales en marketing manager bij iBabs. Hij helpt bedrijven, overheden, universiteiten, zorginstellingen en woningcorporaties de stap te zetten  naar papierloos vergaderen.

Reageer op dit artikel