blog

Van doelloze vergadering naar een stoelloze vergadering

Vergaderen

1. Body language

Van doelloze vergadering naar een stoelloze vergadering

Je communicatie heeft veel meer impact als collega’s je hele lijf zien en niet alleen het deel dat boven de tafel uit komt. Maar 7% van je communicatie bestaat uit woorden, de rest is non-verbaal. Als je staand vergadert, zet je je communicatie met je hele lijf kracht bij. Zo vergroot je de impact!

2. Shortcut

Vind je meetings vaak te lang duren? Met staand vergaderen behoort dat ‘boring’ gevoel tot het verleden! Staande meetings zijn namelijk de shortcut naar een snellere besluitvorming. Aan lichamelijke beweging is heel snel te zien wat je mening is. Bovendien is er in een staande meeting geen ruimte voor zijwegen en herhalingen. Iedereen blijft betrokken en dat houdt de vaart erin. Het bewijs? Staande meetings duren gemiddeld 11 minuten korter.

3. Betere resultaten

Als je in meetings beweegt, stimuleer je niet alleen je spieren, maar ook je creativiteit. Daarnaast delen collega’s die staand vergaderen, makkelijker hun ideeën. Hierdoor geven staande meetings meer kans op slimme oplossingen!

Fit lijf én brein

Wil je nog een stapje verder gaan? Vergader dan eens wandelend. Al die zuurstof maakt niet alleen je lijf maar ook je brein actiever! Wil je tijdens je werkdag sowieso fitter blijven? Beweeg dan elk half uur even. Loop wat vaker naar je collega’s voor overleg, spring een minuut of loop vaker naar de pantry. Bang dat je het vergeet? Laat je smartphone je herinneren.

Auteur: Rachel Mannearts, ibabs

Reageer op dit artikel