blog

Vergader jij al in Olympisch tempo?

Vergaderen

Conditie, spierkracht, doorzettingsvermogen… Tijdens de Olympische Spelen zetten onze Nederlandse sporters alles op alles om te winnen. Ook Dafne Schippers zal tot het uiterste gaan om die Olympische titel in de wacht te slepen. Optimale snelheid: daar draait het voor haar om. Maar hoe zit dat bij jou? Ben jij al in topvorm? Met deze tips verbreek jij je persoonlijk record voor snel en effectief vergaderen.

Vergader jij al in Olympisch tempo?

Best bizar eigenlijk, om vergaderen te vergelijken met topsport. Het lijken de twee uitersten op een schaalverdeling van eindeloos traag naar extreem snel. Want bij een meeting lijkt die eindstreep steeds verder naar achter te schuiven. Stel je nu eens voor dat jij die meeting in een Olympische sneltreinvaart over de finish jaagt..

3 tips om jouw vergaderrecord te verbeteren

1. Vergaderen is topsport: pak je stopwatch

Iedereen weet dat je niet vanzelf als topsporter in Rio belandt. Zonder eindeloze voorbereiding kom je er niet. Bij vergaderen is het niet anders. Een goede voorbereiding levert je in de meeting room tijdswinst op. Zorg voor een gestructureerde agenda en geef aan hoeveel tijd aan ieder agendapunt wordt besteed. Pak het ludiek aan en maak er eens een wedstrijdje van. Zet de stopwatch en moedig sprekers aan hun tempo te verhogen, tel af en juich als de finish binnen de bepaalde tijd is gehaald…

2. Vergaderen is een teamsport

Van trainer tot mental coach… Een echte kampioen heeft veel mensen achter zich die helpen die olympische plak te veroveren. Hun betrokkenheid en gedrevenheid zijn cruciaal om succesvol te zijn. Ook vergaderen doe je samen. Maak je collega’s dus bewust van jouw doel: sneller vergaderen. Iedereen is druk-druk-druk, dus tijdswinst is een mooi doel om samen voor te ‘strijden’.

3. Vergadertool van wedstrijdkwaliteit

De juiste schoenen, aerodynamische kleding… Voor topsporters maken de beste materialen het verschil tussen winnen en verliezen. Met vergaderen is het net zo. Als jij beschikt over een up-to-date vergadertool van wedstrijdkwaliteit, krik je jullie vergadersnelheid fors op. Met een goede tool voor digitaal vergaderen, hebt je geheid succes. Deelnemers voegen zelf hun stukken online toe en voeren wijzigingen door. Alles staat keurig per agendapunt gerangschikt en je aantekeningen typ je er gewoon bij. Zo verbreek je alle records en ga jij straks fluitend over die eindstreep heen.

E-book

Word jij Nederlands nieuwste vergaderkampioen? Download dan hier het e-book De 7 voordelen van papierloos vergaderen. Just do it!

Auteur: Rachel Mannearts, iBabs

Reageer op dit artikel