nieuws

Elektronisch brainstormen

Vergaderen

Brainstormen is een ideale manier om nieuwe en creatieve oplossingen te zoeken voor een probleem. Toch lijken de resultaten soms tegen te vallen. Een elektronische ondersteuning kan de brainstorm in goede banen leiden.

Brainstormen is een ideale manier om nieuwe en creatieve oplossingen te zoeken voor een probleem. Toch lijken de resultaten soms tegen te vallen: eindeloze discussies, door elkaar praten en er is altijd wel iemand met de grootste mond. Voor je het weet is de tijd om. Een elektronische ondersteuning kan de brainstorm in goede banen leiden.

BRAINSTORMEN MET RESULTAAT

Er is speciale software op de markt om elektronisch te kunnen brainstormen. Tijdens een elektronische brainstormsessie zitten alle deelnemers achter een eigen beeldscherm waarop de vragen verschijnen. Je kunt dan meteen een reactie invoeren, daarna krijgt iedereen alle ideeën op het scherm te zien.

GEEN IDEE GAAT VERLOREN

Het voordeel van deze methode is dat je tijdens het verzinnen van ideeën, niet gestoord wordt door de discussie. Iedereen, dus ook de minder mondige mensen, krijgt de kans om zijn of haar originele oplossing in de groep te brengen. Normaal zijn tijdens een brainstorm 20% van de deelnemers voor 80% van de tijd aan het woord!
Een ander voordeel is dat alle ideeën worden opgeslagen. Gegevens worden gestructureerd bewaard en kunnen makkelijk worden verwerkt. Zo gaat er geen enkel idee verloren.

Reageer op dit artikel