nieuws

Virtuele vergaderterreur

Vergaderen

Het is winter. Dat betekent dat het openbaar vervoer regelmatig plat ligt en er ’s ochtends op de Nederlandse wegen gemiddeld 500 kilometer file staat. Kortom: vijf van de zeven collega’s gaan die vergaderafspraak om 9 uur niet halen. De afspraak moet verzet worden en dat kost een hoop gedoe, geplan en geschuif in verschillende […]

Het is winter. Dat betekent dat het openbaar vervoer regelmatig plat ligt en er ’s ochtends op de Nederlandse wegen gemiddeld 500 kilometer file staat. Kortom: vijf van de zeven collega’s gaan die vergaderafspraak om 9 uur niet halen. De afspraak moet verzet worden en dat kost een hoop gedoe, geplan en geschuif in verschillende agenda’s.

Virtuele vergaderterreur

Er is een manier om dat efficiënter aan te pakken. Juist: kiezen voor videovergaderen of de good old conference call. Je hoort steeds meer mensen de voordelen van deze manieren van vergaderen bezingen. Terecht: het bespaart reistijd en kan vanaf elke locatie.

Toch zitten er ook nadelen aan virtueel vergaderen. Want ja.. techniek is techniek en faalt dus regelmatig. Het is niet fijn als halverwege het gesprek de verbinding wegvalt en je tien minuten later pas weer de vergadering op kunt starten.

Wasmachine

Daarnaast krijg je waarschijnlijk te maken met die ene collega die niet snapt hoe hij in moet loggen in het gesprek, lopen het beeld en geluid niet altijd synchroon (waardoor iedereen door elkaar heen gaat praten) en hoor je voortdurend de wasmachine van een thuiswerkende collega op de achtergrond.

Video

Wil je weten hoe een conference call en/of videovergadering er in de praktijk uitziet? Bekijk dan onderstaande video.

Verdieping

Do’s en don’ts bij online vergaderen
Vergadertijd verkorten: zo doe je dat
Vergaderen: twee alternatieven (Vakbase)

Digitaal samenwerken (training)
Het Nieuwe Werken, juist op het secretariaat (training)

Reageer op dit artikel