nieuws

7 inspirerende vergadertrends

Vergaderen

Nederland staat bekend als echt vergaderland, de gemiddelde werknemer vergadert gemiddeld 6,5 uur per week. Hoe zorg je er nu voor dat iedere bijeenkomst weer verfrissend is? Bij Reservations.nl krijgen we dagelijks met deze vraag te maken. De lat voor secretaresses en managementassistentes ligt hoog. Daarom delen we 7 inspirerende trends op het gebied van […]

7 inspirerende vergadertrends

Nederland staat bekend als echt vergaderland, de gemiddelde werknemer vergadert gemiddeld 6,5 uur per week. Hoe zorg je er nu voor dat iedere bijeenkomst weer verfrissend is? Bij Reservations.nl krijgen we dagelijks met deze vraag te maken. De lat voor secretaresses en managementassistentes ligt hoog. Daarom delen we 7 inspirerende trends op het gebied van vergaderen met je!

It’s all about the location

De muffe vergaderzaal in een groot complex dat weinig tot de verbeelding spreekt is uit. De kleinere, rustgevende locaties zijn in trek en vervullen de behoefte aan uniek, inspirerend en verrassend. Een locatie in de natuur, het bos, strand of de hei zijn weer terug van weggeweest. Ook zien we dat onze klanten steeds vaker kiezen voor unieke vergaderlocaties in fabrieken, kerken, herenhuizen en musea.

Flexvergaderen

Het flexibele werken is inmiddels een begrip, maar ook het flexibele vergaderen wordt steeds populairder. Als er geen gevoelige informatie besproken wordt is het lang niet altijd nodig om jezelf op te sluiten in een zaaltje. Flexibel vergaderen kan in een lunchroom, koffiebar, grand café en ook in steeds meer lobby’s van hotels.

Zen de meeting in

Vergaderingen beginnen steeds vaker met een korte meditatieoefening! Ja echt. Hierdoor kan iedereen de drukke ochtendspits en het ontbijt met de kinderen achter zich laten en gefocust beginnen aan de bijeenkomst. Ook de spa break is geliefd. Dit is een korte yogasessie die volgens velen meer oppept dat een kop koffie.

Waar is de barista?

De koffiebreak met thermoskannen en een gevulde koek is passé, lang leven de smoothies, sappen en verschillende soorten thee. Diverse hippe koffies komen vers uit een goede machine waar nog net geen barista naast staat. Lekker met energie gevende snacks in plaats van de snelle koolhydraten die de concentratie gewoonlijk alleen maar verminderen.

Healthy is hot

‘Puur is het nieuwe bio’, dus we zien dat lunches en diners steeds meer bereid worden met authentieke en seizoensgebonden ingrediënten. De maaltijden zijn gezond en gevarieerd en worden met meer aandacht voor het product buiten de zaal gegeten. Het liefst met iedereen aan één grote tafel. Het broodje kroket is nu echt van het toneel aan het verdwijnen.

Wie is de kwal?

Originele teambuildingssessies veroveren het toneel. Heb je bijvoorbeeld al gehoord van de strandversie van ‘Wie is de Mol?’ genaamd ‘Wie is de Kwal?’ Of het spel ‘Wie is de Cloche’ waarin de culinaire kennis van de deelnemers op de proef gesteld wordt? Allen dragen bij een informele sfeer om de teamspirit te vergroten en ruimte te bieden voor nieuwe frisse ideeën.

Hologram

We kennen de interactieve smart boards en teleconferenties al even, maar er is inmiddels een hotelketen die deze meetings naar een geheel nieuw niveau tilt. Vanaf nu is het ook in Nederland mogelijk om als een hologram aanwezig te zijn bij een vergadering.

Auteur: Renée de Winter, www.reservations.nl

Reageer op dit artikel