nieuws

Vergadertrends van 2018

Vergaderen

De vergadermarkt is continu in beweging. Nieuwe inzichten leiden tot het ontstaan van allerlei trends. Tijd om vooruit te blikken en te zien wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft: de vergadertrends 2018.

Vergadertrends van 2018

Vergadertrend 1: meer vergaderen met een tablet

Bijna een derde van de Nederlandse bedrijven met meer dan 50 medewerkers stelt tablets beschikbaar voor zakelijk gebruik. Dat is begrijpelijk én handig. Want met een tablet kun je altijd en overal werken, zolang er maar 4G of wifi is. Maar wist je dat je ook kunt vergaderen met diezelfde tablet? Het kan je veel werk besparen en het helpt je optimaal gebruik te maken van je tablet.

Hoe? Met een up-to-date vergaderapp op je tablet heb je een digitaal vergaderdossier bij de hand die je any time en any where kan raadplegen en bewerken. Erg handig als je veel onderweg bent. Het werkt ook een stuk efficiënter: geen losse aantekeningen op rondslingerende post-its maar notities die netjes gedocumenteerd en opgeslagen zijn bij het juiste agendapunt. En er is ook geen onzekerheid of discussie meer over documentversies.

Vergadertrend 2: Mobiele en pop-up vergaderlocaties

En dan bedoelen we letterlijk mobiel! Dus niet vergaderen op een vaste locatie in een traditioneel vergadercentrum of op kantoor maar in een pop-up locatie. Dat kan de ene keer een boot zijn en de andere keer een pop-up restaurant.  Want als we steeds mobieler gaan werken, waarom gaan we dan ook niet mobiel vergaderen? Waar het vooral om draait is dat de omgeving inspirerend werkt. Zeker als de vergadering een creatieve brainstorm is. Het is niet voor niets dat bedrijven zoals Apple en Google bekend staan om hun innovatieve en inspirerende werk- en vergaderplekken.

Vergadertrend 3: de vergaderfiets

Veel werkende mensen zijn gedoemd om uren achtereen te vergaderen. Volgens de Arbo – het kennisplatform over veilig en gezond werken – moet het kantoormeubilair dit lange zitten faciliteren. Gezond is het niet, dat weten we inmiddels allemaal. Maar het kan ook anders. Er zijn verschillende alternatieven voor de bureaustoel. Wat dacht je van een vergaderfiets? Dit zijn ‘deskbikes’ waar je zittend de benen rond kunt laten gaan. De vergaderaar zit rechtop aan de vergadertafel en trapt tijdens een vergadering rustig de pedalen rond. De ervaring leert dat een dergelijke vergadering sneller verloopt. Dat is dus dubbel meters maken!

Vergadertrends 2018: infographic

Zo tegen het einde van het jaar, hebben we allemaal plannen hoe een en ander anders zou kunnen in het nieuwe jaar. Een lijstje met trends helpen je dan om inspiratie op te doen. Wil je deze en andere vergadertrends nog eens terugzien in een infographic dan kan dat. Download de infographic Ontdek de 5 vergadertrends van 2018.

Auteur Paul Neefjes | iBabs

Reageer op dit artikel