nieuws

Vergadertrends 2019

Vergaderen

Voor 2019 hebben we weer enkele vergadertrends voor je gespot. Serieuze, grappige en evergreen trends die ons inspireren om eens anders naar vergaderen te kijken.

Vergadertrends 2019

Elk jaar nemen we ons weer voor om efficiënter te gaan vergaderen. Steeds duikt er weer een nieuwe vergadertechniek, visie of een nieuwe hype op. Kort vergaderen! Staand vergaderen! Fietsend vergaderen! Flex vergaderen! Zo veel adviezen, zo veel verschillende visies. We zouden er een lange vergadering over kunnen houden.

Voor 2019 hebben we weer enkele vergadertrends voor je gespot. Serieuze, grappige en evergreen trends die ons inspireren om eens anders naar vergaderen te kijken.

In de wolken (vergaderen)

Alles gaat tegenwoordig online en in de Cloud. Dat is niet zo gek, want als je in de Cloud werkt, heb je altijd en overal toegang tot je bestanden. Het maakt deel uit van ‘Het Nieuwe Werken’. En vergaderen in de Cloud behoort dan ook tot ‘Het Nieuwe Vergaderen’. Je documentenstroom is beter beheersbaar en je hebt altijd toegang tot vergaderstukken (zowel offline als online).

Alle vergaderdeelnemers hebben zo de meest actuele versie van stukken tot hun beschikking, terwijl de veiligheid en vertrouwelijkheid is gewaarborgd. Vergaderen anno 2019 gaat steeds vaker papierloos, slimmer en efficiënter.

Business + Pleasure = Bleisure meeting

Van alleen maar vergaderen wordt niemand gelukkig, toch? Bleisure staat voor de combinatie business en leisure. Ofwel: een stukje vrije tijd toevoegen aan je meeting. Dit mixen van business met pleasure (bleisure) is een niet te missen trend in 2019.

Succesvolle meeting planners weten het al langer: het gaat niet alleen om een goed georganiseerde meeting of een inhoudelijk boeiend congres, het gaat ook om de ervaring eromheen. De funfactor. Een meeting wordt in de toekomst dus steeds vaker gecombineerd met een sessie ochtendyoga, een stadswandeling of een wijnproeverij in de bar.

Variatie in vergaderopstellingen

Iedere vergadering heeft zo zijn eigen doel. Daarom heeft je vergadering ook een eigen zaalopstelling nodig. De vergaderopstelling beïnvloedt de manier waarop een vergadering verloopt. Altijd in dezelfde opstelling vergaderen is niet effectief; de vergaderopstelling bepalen aan de hand van het doel van de bijeenkomst is dat wél. Een trend die we veel gaan terugzien in 2019 is het wisselen van vergaderopstellingen gedurende de dag.

Door in verschillende opstellingen plaats te nemen, kom je sneller tot beslissingen en blijven de deelnemers actief bij de les. Je kunt bijvoorbeeld starten in een cabaretopstelling waarbij de voorzitter aan het hoofd staat. Na een aantal uur wordt de opstelling veranderd naar bijvoorbeeld een kringopstelling waarbij de interactie en discussie tussen alle aanwezigen wordt bevorderd.

Uiteraard zijn er nog meer trends gespot. Wil je ze allemaal nalezen download dan hier de vergadertrends van 2019.

Reageer op dit artikel