tips & tricks

Tools voor notulen op je tablet

Vergaderen

Vergaderen en notuleren kúnnen volledig papierloos met de iPad. Is je werkgever daar nog niet aan toe? Efficiënt een vergaderverslag op de laptop maken kan ook. iPad Tijdens het overleg hebben deelnemers alleen de iPad nodig, daarin kunnen ze stukken opvragen. Afspraken die worden gemaakt, plan je direct in de agenda. Je aantekeningen werk je […]

Vergaderen en notuleren kúnnen volledig papierloos met de iPad. Is je werkgever daar nog niet aan toe? Efficiënt een vergaderverslag op de laptop maken kan ook.

iPad

Tijdens het overleg hebben deelnemers alleen de iPad nodig, daarin kunnen ze stukken opvragen. Afspraken die worden gemaakt, plan je direct in de agenda. Je aantekeningen werk je uit tot een kort verslag met aandachtspuntenlijst of actiepuntenlijst.

Apps

Speciale apps maken het notuleren en uitwisselen van notulen makkelijker:

Meeting Minutes Pro

Handig als je met Android werkt, vanwege integratie met andere onderdelen van Android. Importeer bestaande vergaderingen én deelnemers eenvoudig uit je agenda. Met het gedeelte voor actiepunten heb je snel overzicht.

MinuteTaker

Blinkt uit in eenvoud, visueel aantrekkelijk en lijkt nog het meest op een e-mailapplicatie. Linkerdeelvenster geeft overzicht van de beschikbare vergaderingen, in het rechterdeelvenster kun je notulen lezen, maken en bewerken. Resultaat kun je opslaan op Dropbox.
Maak een vergadering aan, geef aan wie er deelnemen en voeg benodigde informatie toe zoals notities, geluidsopnames en lijsten met actiepunten.

SoundNote

Volgt wat je typt terwijl deze het geluid (dat wat besproken wordt) opneemt. Klik je in de tekst op een woord, danspeelt hij direct het bijbehorende geluidsfragment af. Als je klaar bent, kun je tekst en geluidsfragmenten delen via e-mail of versturen naar de pc.

iPad of laptop?

Heb je een iPad en wil de vergadergroep een lijst als verslagvorm: gebruik de iPad.
Is een uitgebreider verslag gewenst, notuleer dan op de laptop. Tijdens de vergadering kun je je formulering al aanpasen, lijsten bijwerken en typefouten verbeteren. (Bij lastige vergaderingen heb je daar geen tijd voor, dan heb je je handen al vol aan het maken van aantekeningen.) Maar alles staat al op je computer. Wel zo handig.

Reageer op dit artikel