Jelle Schut

Redacteur en audience developer

Jelle Schut

Wat ik zo mooi vind aan werken voor Management Support is dat we managementondersteuners ondersteunen. Normaal zijn zij degenen die zich altijd voor een ander inzetten. Dat ik eraan bij mag dragen dat jullie je ontwikkelen is heel gaaf.

Mijn werk bij Management Support:

Naast het schrijven van artikelen zorg ik voor drie dingen:

  1. Dat de artikelen die Vera, Muriël en onze andere fantastische redacteurs schrijven de aandacht krijgen die ze verdienen. Dit doe ik via social media, optimalisatie voor zoekmachines en ondersteuning bij de e-mailnieuwsbrieven.
  2. Het verbeteren van en ondersteunen bij de opmaak van online artikelen. De inhoud is altijd strak voor elkaar, ik zet de kers op de taart door de redactie te ondersteunen bij de opmaak.
  3. Zorgen voor een connectie met commerciële producten. Laten we eerlijk zijn, de schoorsteen van Management Support moet ook roken. Ik verbind artikelen aan abonnementen voor het magazine, trainingen en events.

Deze drie stappen analyseer ik continu en mijn bevindingen deel ik weer met de redactie, uitgever en marketing. Zo maken we als team iedere keer stappen om beter te worden.

Wat ik nog meer doe:

Ik schaats sinds mijn zesde en in het leven zijn er weinig dingen mooier dan een bocht op volle snelheid doorknallen. Ook zit ik een paar keer per week op de fiets, in het krachthonk en in de zomer komen de skeelers uit de kast. Naast zelf sporten kan ik ook heel goed tegen de televisie schreeuwen tijdens het sport kijken, vooral met wielrennen, F1 en MotoGP.

Tien jaar lang heb ik een grote website over videogames gerund en de liefde voor games verdwijnt nooit. Ook hier komt de sport terug, want ik race het liefst virtueel over circuits.

Tot slot nog een ‘ouderwetse’ hobby, boeken lezen. Hier vijf boekentips:

  1. Sapiens – Yuval Noah Harrari. Fantastisch boek over de historie van de mens, vooral vanuit een sociologisch perspectief. Het is een inkijkje in onze ontwikkeling die geen gelijke heeft. Ook zijn andere boeken, Homo Deus over de toekomst van de mensheid en 21 Lessons for the 21st Century, zijn geweldig.
  2. Augustus – John Williams. Fictie over de eerste keizer van Rome, Augustus. Williams weet het karakter, leven en verhaal van Augustus op magistrale wijze te vangen. De Nederlandse vertaling is van hoog niveau, dus veilig om in het Nederlands te lezen.
  3. Burn the fat, feed the muscle – Tom Venuto. Mijn bijbel om fit te blijven. Ook voor iedereen die een paar kilootjes kwijt wil een absolute must. Het boek lijkt in een eerste oogopslag gemaakt voor bodybuilders, maar niets is minder waar.
  4. De Welwillenden – Jonathan Littel. Boek dat je zowel in één ruk uit wilt lezen als met een misselijk gevoel weg wilt leggen. Verhaalt over een Duitse soldaat die betrokken is bij de Endlösung. Littel zet deze soldaat perfect neer, zo goed zelfs dat je op een gegeven moment denkt ‘hij is ook maar een mens’. Een enge gedachte als je het over een fanatieke Nazi hebt, maar dat is precies wat dit boek zo aangrijpend maak.
  5. Eet als een expert – Verschillende auteurs. Boek over wat nu wel en niet gezonde voeding is geschreven door vier gedreven voedingswetenschappers. Op no-nonsense manier leggen ze uit hoe je gezond en lekker kunt eten. Met een aantal lekkere en goed te maken recepten.

Artikelen van deze auteur