artikel

Test je bevlogenheid

Geen categorie

Test je bevlogenheid

Test je bevlogenheid (Utrechtse bevlogenheid schaal) Pak pen en papier erbij en schrijf je score op voor de vragen hieronder. De eerste drie vragen zijn bedoeld om Vitaliteit te meten, de middelste vier vragen meten Toewijding en de laatste drie vragen Betrokkenheid bij het werk. De antwoordcategorieën zijn: bijna nooit af en toe regelmatig dikwijls […]

Test je bevlogenheid (Utrechtse bevlogenheid schaal)

Pak pen en papier erbij en schrijf je score op voor de vragen hieronder.

De eerste drie vragen zijn bedoeld om Vitaliteit te meten, de middelste vier vragen meten Toewijding en de laatste drie vragen Betrokkenheid bij het werk. De antwoordcategorieën zijn:

 1. bijna nooit
 2. af en toe
 3. regelmatig
 4. dikwijls
 5. altijd
 1. Op mijn werk bruis ik van energie (V)
 2. Als ik werk voel ik me fit en sterk (V)
 3. Als ik ’s morgens opsta heb ik zin om aan het werk te gaan (V)

 

 1. Ik vind het werk dat ik doe nuttig en zinvol (T)
 2. Ik ben trots op het werk dat ik doe (T)
 3. Ik ben enthousiast over mijn baan (T)
 4. Mijn werk inspireert me (T)

 

 1. Als ik aan het werk ben vliegt de tijd voorbij (B)
 2. Als ik werk vergeet ik alle andere dingen om me heen (B)
 3. Wanneer ik heel intensief aan mijn werk denk, voel ik me gelukkig (B)

Tel al je scores op en deel ze door 10. Nog preciezer is het om de scores per categorie op te tellen (Vitaliteit, Toewijding en Betrokkenheid) op te tellen en te delen door het aantal vragen van die categorie.  Zet je scores op de lijn hieronder en zie hoe bevlogen je bent:

1           __              2                          3                           4               ___   5      

Bijna nooit         Af en toe             Regelmatig            Dikwijls               Altijd
Bevlogen           bevlogen             bevlogen               bevlogen            bevlogen

 

Reageer op dit artikel