O nee, niet wéér dat kerstnummer!

O nee, niet wéér dat kerstnummer!

Welk kerstnummer kun jij niet meer horen op jouw afdeling of secretariaat? Een overzicht van de slechtst ontvangen kerstklassiekers.

Sinterklaas is voorbij. Dat betekent dat de rest van de maand in het teken staat van al die andere feestdagen van december. En dat kan je niet missen door de eindeloze playlists aan kerstnummers die vanaf nu nonstop gedraaid zullen worden.

Staat er op jouw secretariaat of afdeling ook een radio te spelen? Dan zul je na een dag of drie al een paar kerstnummers hebben die je compleet de keel uithangen. We doen met de top vijf lijst van meest gehate kerstnummer alvast een voorspelling, welke dat kunnen zijn:

1. 'The Christmas song' van Alvin and the Chipmunks

'The Christmas Song' van tekenfilmfiguren Alvin and the Chipmunks wordt al sinds 1958 gedraaid op de radio. Toen was een nummer door niet-bestaande artiesten nog een nieuwigheid, maar de decennia hebben de hoge stemmetjes behoorlijk sleets gemaakt.

2. 'Blue Christmas' en 'Merry Christmas Everyone' van Shakin’ Stevens

Die arme Shakin' Stevens (Britse jaren tachtig popster Michael Barratt). Hij krijgt niet veel liefde van zijn landgenoten, zo blijkt uit een onderzoek naar de beste en slechtse kerstnummers van vorig jaar. Die beoordeelden twee van zijn kerstnummers 'Blue Christmas' (een cover van The King, Elvis Presley) en het vrolijke 'Merry Christmas Everyone' als behoorlijk irritant. De reden? Vooral omdat ze een 'gemaakt' kerstgevoel probeerden op te dringen aan de luisteraar.

Tja, als je met alle lichtjes, kerstbomen, versierde winkels en huiskamers al niet in de stemming kan komen - dan helpt kerstmuziek ook niet.

3. 'Wonderful Christmas Time' van Paul McCartney

Alweer een kerstklassieker die luisteraars tot op het bot verdeeld. 'Wonderful Christmas Time' nam Paul McCartney in 1979 helemaal alleen op in de studio. Het nummer van de ex-Beatle en (toen recente) ex-Wings-muzikant zou zelfs in tien minuten geschreven zijn. Behoorlijk knap voor een nummer dat sindsdien niet meer weg te slaan is van de radio.

'Wonderful Christmas' is behoorlijk polariserend. Enerzijds vinden muziekrecensenten het nummer slecht in elkaar zitten (nogmaals: in tien minuten geschreven) en is het de afgelopen vier decennia compleet grijsgedraaid. Anderzijds is het volgens anderen weer ongeëvenaard, juist omdat het blijvende succes aantoont dat McCartney de allerbeste songwriter is ooit (of in ieder geval van The Beatles).

4. 'Last Christmas' van Wham!

Wat doet deze klapper op een lijst van meest gehate kerstnummers, vraag je je misschien af. De eerste klanken van dit nummer van Wham! doen waarschijnlijk meteen denken aan schoolfeesten, kerstgala's of intieme feestjes met vrienden en geliefden. Wat een nostalgie! Wat een herkenning - hartepijn, opnieuw beginnen, volwassen worden...

Maar als je 'Last Christmas' 24 keer achter elkaar op zet, zoals deze Oostenrijkse DJ in 2015 deed, dan ben je al snel klaar met de prachtige stem van George Michael. Zelfs de dochter van de radiopersoonlijkheid kon het destijds niet meer aan en belde na twee uur en de zoveelste 'I gave you my heart' of hij alsjeblieft wilde stoppen.

5. 'Mistletoe and Wine' van Cliff Richard

Tja, Cliff Richard. Sommige Britse luisteraars kunnen zijn kerstnummers in ieder geval niet meer aanhoren. Het afgelopen decennia verschijnt zijn naam steevast op de bodem van meest geliefde songs. Dat betekent trouwens niet dat mensen niet gewoon zijn feestelijke albums blijven kopen. Vorig jaar eindigde 'Christmas with Cliff' nog op de tweede plek van best verkopende kerstalbum (aan de overkant van de Noordzee).

Niet alleen maar kerstkommer en kwel

Natuurlijk zouden deze vijf nummers niet op deze lijst staan, als ze niet zoveel gedraaid zouden worden (kijk maar naar deze top 50 van Sky Radio). Wat uiteraard weer een teken is van hoe geliefd deze kersklassiekers eigenlijk zijn.

Wij zijn heel erg benieuwd naar de kerstnummers die jouw secretariaat laten swingen of juist niet.

Welke nummers worden er gedraaid op de redactie van Management Support? Vera houdt van 'Stop the Cavalry' van Jona Lewie en Hans draait graag 'Funny Looking Angels' van Smith & Burrows (als hij 'All I want for Christmas' van Mariah Carey helemaal platgedraaid heeft).

Oproep:

Welk kerstnummer kun jij niet meer horen op het secretariaat? En welke staat juist met heel veel plezier op repeat? Laat het ons weten! In onze LinkedIn-groep of via de mail: redactie.managementsupport@vmnmedia.nl

Lees meer over

Omarm groei en word jezelf

Omarm groei en word jezelf

Jezelf ten diepste leren kennen vraagt tijd en aandacht. En geeft ongemak, schrijft psycholoog en trainer Gerda Bos. Toch is het de manier om te...

Het 'snoepreisje' draait tegenwoordig om inspiratie en goede content

Het 'snoepreisje' draait tegenwoordig om inspiratie en goede content

Aan de term incentivereis kleven soms wat negatieve associaties. Een groepsreis in de zakelijke markt wordt weleens gezien als 'snoepreisje'. Maar...

Zo style je de panterprint op kantoor

Zo style je de panterprint op kantoor

Bij de panterprint is de grens tussen classy en trashy dun. Maar met deze tips van imagostylist Berna de Jong tover je dit motief om tot een...

12 belemmerende overtuigingen - en hoe je ze ombuigt

12 belemmerende overtuigingen - en hoe je ze ombuigt

Dit zijn twaalf irrationele en belemmerende overtuigingen én hoe jij ze kunt omvormen tot helpende gedachten of overtuigingen.

'Ik stel vaker de vraag: wat is goed voor mij?'

'Ik stel vaker de vraag: wat is goed voor mij?'

Een fulltime office assistant* met hr-taken ontdekt in de periode dat ze in een burn-out belandt dat ze hoogsensitief is. Het geeft haar inzicht in...

Je persoonlijke gedragsstijl en de valkuilen

Je persoonlijke gedragsstijl en de valkuilen

Soms lijkt het wel of je ieder een andere taal spreekt. Herkenbaar? Ontdek je persoonlijke gedragsstijl met de LIFO-methodiek. En ken de valkuilen.

Dit is een met AI gegenereerde afbeelding. Foto Shutterstock

Collega's coachen: voorbeelden van coachende vragen

Vanuit de secretaresserol coachen? Die rol is je waarschijnlijk op het lijf geschreven. Er zijn veel raakvlakken tussen ondersteuners en coaches.

Experts waarschuwen voor 'destructieve gevolgen' van perfectionisme

Experts waarschuwen voor 'destructieve gevolgen' van perfectionisme

Perfectionisme heeft raakvlakken met dwang en verslaving, en kan tot serieuze mentale én fysieke problemen leiden, waarschuwen twee experts.