vraag & antwoord

Hoe is de volgorde bij Brits Engelse data (dag, maand, jaar)?

Taal en communiceren

In Brits Engels vermeld je een datum in de volgorde dag-maand-jaar. Bij bepaalde zinsconstructies kun je de datum er wel achter plaatsen: ‘We wish to receive your letter by March 15’. Ook gebruiken Engelsen uitgangen als -st (first) en -nd (second). Vermijd dit liever bij het vermelden van de datum. Je kunt een Brits Engelse zin […]

In Brits Engels vermeld je een datum in de volgorde dag-maand-jaar. Bij bepaalde zinsconstructies kun je de datum er wel achter plaatsen: ‘We wish to receive your letter by March 15’. Ook gebruiken Engelsen uitgangen als -st (first) en -nd (second). Vermijd dit liever bij het vermelden van de datum.

Je kunt een Brits Engelse zin het beste zo kort en duidelijk mogelijk formuleren. Voor ‘van – tot’ kun je beter ‘from – to’ gebruiken dan ‘between’: ‘This agreement is valid from 1 March 2002 to 1 August 2002.’

Reageer op dit artikel