Wat maakt een locatie verrassend en inspirerend?

Zomaar een standaard zaal boeken voor een evenement of bijeenkomst is tegenwoordig niet meer voldoende. Jouw gasten verwachten naast een aantrekkelijk programma ook een goed verzorgde en liefst verrassende locatie. De ontvangst en faciliteiten zijn mede bepalend voor het succes van een meeting of evenement. Tips van Josine Wouters, Hoofd Sales & Events bij het Safari Meeting Centre van Koninklijke Burgers’ Zoo.

Je kunt het ook omdraaien. Een perfecte locatie houdt rekening met dat wat voor het slagen van jouw bijeenkomst of evenement van belang is. Je kiest dan niet meer voor een locatie die wel geschikt is, maar een locatie waar je alles vindt wat je nodig hebt en net dat beetje extra. Wat dat is, leggen we graag uit.

Verrassende, inspirerende locatie

De perfecte locatie biedt je gasten een belevenis. Het is een gastvrije omgeving waar zij zich snel thuis voelen. Een locatie die verrast door de bijzondere omgeving, een opvallend pand, een stijlvol interieur. En bovendien een locatie die inspireert. Het is veel meer dan een gebouw met zalen of een ruimte met tafels en stoelen. Als alles klopt kun je mensen even het gevoel geven ergens anders te zijn.

Zo wanen mensen in ons Safari Meeting Centre zich echt even in Afrika dankzij de tot in detail uitgewerkte Oost-Afrikaanse inrichting en de ligging aan de savannevlakte met neushoorns en giraffen.

Voorzieningen tiptop voor elkaar

Bij een geschikte locatie voor een zakelijke bijeenkomst, een congres, vergadering, training of een receptie zijn alle voorzieningen tiptop voor elkaar. Denk aan:

 • Audiovisuele middelen als geluid, licht, video, flatscreens in iedere lodge en in het auditorium een beamer en scherm
 • Voldoende stroomaansluitingen
 • Verduisteringsmogelijkheden
 • Een stabiele wifi-verbinding
 • Podium in het auditorium

Je maakt zonder extra voorwaarden gebruik van deze voorzieningen. En bij vragen of problemen is er een medewerker voor technische ondersteuning beschikbaar. Gedoe met jassen is er niet door voldoende ruimte in garderobes en er zijn voldoende toiletten.

Bereikbaar en toegankelijk

Ook het makkelijk vindbaar en goed bereikbaar zijn van de locatie is een belangrijke factor. Het bepaalt hoe mensen op de locatie aankomen en hoe ze de bijeenkomst ingaan; op tijd en ontspannen of gehaast en misschien zelfs een tikkeltje verhit. De perfecte zakelijke locatie is daarom goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen, ook voor minder validen.

Catering volledig verzorgd

Goede catering uit zich in verse producten, waarbij met de voorkeuren van de gasten rekening is gehouden. Dieetwensen zijn in te vullen en ook seizoens- en streekproducten zijn onderdeel van het assortiment. Voor het plannen van de inhoud, de gewenste momenten en de plekken van serveren van het eten en drinken gaat de medewerker van de afdeling Sales & Event graag met u in overleg. Alles is mogelijk.

Extra activiteiten en entertainment

Bij het maken van een keuze voor een locatie moet het totale plaatje kloppen. Bepaalde extra’s voegen nog meer toe aan een evenement. Zo zijn er locaties waar entertainment en andere activiteiten ingezet kunnen worden. Heel geschikt voor relatiedagen, themabijeenkomsten over bijvoorbeeld samenwerken en leidinggeven, maar ook ter inspiratie voor vernieuwingen. De levendige omgeving van een dierentuin leent zich daar uitstekend voor.

Bij ons in het Safari Meeting Centre hebben we ervoor gekozen om extra activiteiten aan te bieden, allemaal onder eenzelfde thema; bio-inspiratie. Hierbij wordt er een vergelijking gemaakt tussen de mensen- en dierenwereld. Zo kan een van onze biologen tijdens een lezing vertellen over leiderschapsstijlen van bijvoorbeeld de gorilla’s en de stokstaartjes. Of wat dacht u van in teamverband een workshop ‘Kruip in de huid van een dierverzorger’?

Alle punten op een rijtje

Om het je makkelijk te maken, zetten we alle punten nog een keer op een rijtje, zodat je ze als checklist kunt gebruiken:

 1. Sfeer, inspiratie en beleving
 2. Alle benodigde voorzieningen voorhanden
 3. Bereikbaarheid met auto én openbaar vervoer
 4. Toegankelijkheid voor mensen met beperkingen
 5. Cateringmogelijkheden
 6. Activiteiten met bio-inspiratie (vergelijking tussen de mensen- en dierenwereld)

Een perfecte locatie maakt het organiseren van een zakelijke bijeenkomst tot een eenvoudigere opgave. Aan alles is gedacht en in overleg is vrijwel alles mogelijk. Zo maak je met de locatie van jouw keuze een succes van jouw evenement.

Dit artikel is gesponsord door Safari Meeting Centre van Koninklijke Burgers’ Zoo.

Dit vind je misschien ook interessant