Voor abonnees Zo vind je bestanden terug in een chaotische mappenbrij
Chaotische mappenstructuren kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Hoe vind je dat ene bestand ooit nog terug?
Chaotische mappenstructuren kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Hoe vind je dat ene bestand ooit nog terug?
Werken in de Office 365-cloud in SharePoint; niet iedereen is er gelukkig mee. Volgens Roel Peeters komt dat omdat het een andere manier van denken én samenwerken vergt. Er zijn zeven mindswitches die je moet maken. Lees hier deel 3.
Als we in een online omgeving als Office 365 werken kan iedereen zelf de informatie halen die hij nodig heeft. Microsoft noemt het 'info vinden' in plaats van 'info zoeken'. Scheelt een hoop werk voor het secretariaat, toch? Lees hier alles over de nodige mindswitch
Met mijn jaren ervaring aan cloudmigraties en SharePoint-trainingen blijf ik merken dat de gemiddelde medewerker heel veel moeite heeft met de overstap van netwerkschijven met een labyrint aan mappen naar Office 365 en SharePoint. Hoe komt dat? En waarom helpt die knoppentraining matig? Of weten ze het wel, maar doen ze het niet? Het antwoord is mij inmiddels duidelijk: het gaat niet om de knoppen, maar om de andere manier van denken én samenwerken.
Je kent ze vast wel: Excel-bestanden met een enorme schat aan informatie. Handig, want alles wat je wilt weten staat erin. En je weet: wat in Excel staat kun je er ook weer uithalen. Alleen… hoe dan? Met een draaitabel!
"Je kunt met OneDrive je bestanden online opslaan en dan kun je er gewoon altijd en overal bij." Nog veel mensen worstelen met dat online opslaan en delen van bestanden. Daarom nog maar eens een duidelijke instructie over het werken in OneDrive.
iCalendar is de slimme tool voor je agenda als je vergaderverzoeken verstuurt en andere uitnodigingen, bijvoorbeeld voor evenementen.
Wie het geluk heeft om met SharePoint Online te werken: voor jou is dit artikel. Microsoft heeft SharePoint heruitgevonden en Online toegankelijk gemaakt en ze bouwen continu verder. De gebruiksvriendelijkheid is er een héél stuk op vooruitgegaan.
Wie alles weet te onthouden, heeft een voorsprong. Voor anderen zijn er oude vertrouwde (of beter gezegd: hopeloos ouderwetse) hulpmiddeltjes als post-its en to-lijstjes. Veel meer gebruiksgemak en zekerheid bieden twee digitale tools: de opvolgmarkering in Outlook en Braintoss.
Netwerkschijven met tientallen verschillende mappen en daarin duizenden bestanden... Hoe zie je dan door de bomen het bos nog? Daarom tien praktische tips over bestandsbeheer van Karen Visser.