Vraag naar secretaresse daalt, vraag naar directiesecretaresse stijgt

Secretaresse is een van de 54 ‘minst kansrijke beroepen’, aldus uitkeringsinstantie UWV. Tegelijkertijd neemt de vraag naar directiesecretaresses juist toe.

“Veel administratieve beroepen op lager en middelbaar niveau worden al jaren door digitalisering bedreigd”, schreef UWV vorige week in een publicatie (pdf) van 54 beroepen die de minste baankansen bieden. “Daarbij gaat het bijvoorbeeld om secretarieel en administratief medewerkers (mbo-niveau 2). Sinds de coronacrisis zijn ook de kansen van secretaresses (mbo-niveau 3) weer minder goed geworden. Het aanbod van werkzoekenden en pas-gediplomeerden is veel groter dan de vraag.”

Alarmerend nieuws voor ondersteuners, maar dit vertelt niet het volledige verhaal. Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht ziet juist een stijgende vraag naar directiesecretaresses. Van 1,5 procent per jaar tot in elk geval 2024, aldus een arbeidsmarktrapport (pdf) van het centrum. “De grotere uitbreidingsvraag voor directiesecretaresses kan duiden op skills-upgrading binnen het secretaresseberoep.”

Meer kansen voor inhoudelijke rollen

In de managementondersteuning is al jaren een splitsing gaande tussen inhoudelijke en operationele rollen, waarbij de tweede groep meer risico loopt op vervanging door digitalisering en automatisering. De inhoudelijke rollen groeien juist uit naar functies op niveau, voor professionals die weliswaar ondersteunen, maar als gelijkwaardige collega’s met managers samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan management-, hr-, project- en bestuursassistenten. Sparringpartners die meedenken, adviseren en op hoog niveau ontzorgen.

Wil je jezelf toekomstbestendig maken als managementondersteuner, dan is het dus zaak om werk te maken van de genoemde ‘skills-upgrading’.

Op het opleidingsplatform van Management Support vind je trainingen als Teamleider van het secretariaat. Liever snel bijspijkeren in inhoudelijke sessies van twee uur? Op de Workshopdagen volg je workshops als Effectief beïnvloeden en bekwaam adviseren en Eventmanagement in deze tijden.

Lees ook:

Meer vraag naar juridische assistenten en virtuele assistenten.

Linda van Berkum: “De jonge HR-generatie is klaargestoomd om innovatief te zijn.”

Ontzorgen op hoog niveau: 7 adviezen.

Dit vind je misschien ook interessant