5 boeken om geïnspireerd de lente in te gaan

5 boeken om geïnspireerd de lente in te gaan

Het (zon)licht aan het einde van de tunnel komt steeds dichterbij. Deze boeken bereiden je professioneel én persoonlijk voor op het nieuwe seizoen.

De redactie van Management Support schrijft regelmatig over nieuwe boeken en hun auteurs. Afgelopen najaar kozen we al vijf boeken om opnieuw onder je aandacht te brengen en ook in januari stelden we een dergelijk lijstje samen.

Dat doen we nu, bij de start van de lente, graag weer. De volgende boeken beloven je op uiteenlopende manieren te helpen met jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Lees de interviews en beschrijvingen en bedenk wat jij de komende maanden graag op je nachtkastje wilt hebben liggen!

1. Productiever werken met meer energie

2020 heeft het vak van ondersteuner sterk beïnvloed. Nog meer dan voorheen worden eigenschappen als zelfstandigheid en resultaatgerichtheid gewaardeerd door leidinggevenden. Dat vraagt om een specifieke houding en instelling, schrijft Karen Visser in haar boek Productiever werken met meer energie.

Lees ook het artikel van Karen Visser: Pak het stuur en kies zelf de richting van jouw loopbaan

vrouw in auto

2. ‘Het vrouwenbrein werkt toch echt anders’

Neurowetenschapper en psychiater Iris Sommer schrijft in haar boek Het vrouwenbrein over de verschillen tussen het mannen- en vrouwenbrein. Denken de geslachten echt verschillend? En hoe houden we daar dan rekening mee op de werkvloer?

Lees ons interview met Iris Sommer >>

Iris Sommer vrouwenbrein
Iris Sommer. Foto: Helke Vijsma

3. Vergaderen kan en moet anders

Auteur Rob de Haas gaf Management Support drie gratis tips uit zijn nieuwe Praktijkgids online vergaderen. Hierin lees je hoe jouw vergaderingen productiever én leuker kunnen worden.

Bekijk eerst de drie gratis tips >>

online vergaderen

4. ‘Verander niet jezelf, maar het systeem’

Moet jij je aan protocollen houden waarvan je het nut niet inziet? Het ligt niet aan jou, maar aan het systeem, zegt projectadviseur Nicoline Mulder, schrijver van Chaordisch organiseren. "Spreek het uit als je denkt: waarom doen we dit eigenlijk?"

Lees ons interview met Nicoline Mulder >>

chaordisch organiseren

5. Afkicken van prikkels met een infodetox

Informatiestress was al een probleem vóór de coronacrisis het verergerde. Met werken en vergaderen op afstand is het risico op informatieoverload alleen maar toegenomen. “Wees kritisch over welke informatie je wanneer binnenlaat”, adviseert Karen Visser, auteur van het nieuwe boek Infodetox.

Lees het interview met tips van Karen Visser >>

infodetox

Meer weten?

Wil je serieus werk maken van jouw ontwikkeling, bezoek dan het opleidingsplatform van Management Support en bekijk ons aanbod van online workshops.

Lees ook:

Onze leestips van afgelopen zomer en najaar en de boeken die we in januari tipten.

Bekijk ook ons aanbod van gratis whitepapers.

Je persoonlijke gedragsstijl en de valkuilen

Je persoonlijke gedragsstijl en de valkuilen

Soms lijkt het wel of je ieder een andere taal spreekt. Herkenbaar? Ontdek je persoonlijke gedragsstijl met de LIFO-methodiek. En ken de valkuilen.

Dit is een met AI gegenereerde afbeelding. Foto Shutterstock

Collega's coachen: voorbeelden van coachende vragen

Vanuit de secretaresserol coachen? Die rol is je waarschijnlijk op het lijf geschreven. Er zijn veel raakvlakken tussen ondersteuners en coaches.

Experts waarschuwen voor 'destructieve gevolgen' van perfectionisme

Experts waarschuwen voor 'destructieve gevolgen' van perfectionisme

Perfectionisme heeft raakvlakken met dwang en verslaving, en kan tot serieuze mentale én fysieke problemen leiden, waarschuwen twee experts.

Laat jezelf bloeien door je tuintje op orde te houden

Laat jezelf bloeien door je tuintje op orde te houden

Sta wat vaker stil bij wat mensen van je vragen en verwachten, adviseert psycholoog Gerda Bos. Bedenk of dit je verder helpt of juist beknelt.

Blijven presteren als je depressief bent: vijf nanotips

Blijven presteren als je depressief bent: vijf nanotips

Om uit een depressie te komen, heb je waarschijnlijk begeleiding nodig. Carole Spiers hoopt dat deze kleine ingrepen al een beetje helpen.

Blue Monday: een winterdip is geen depressie

Blue Monday: een winterdip is geen depressie

De meest deprimerende dag van het jaar, Blue Monday, is er weer. Zogenaamd de dag waarop de meeste mensen somber zijn en last hebben van een...

Niet perfect is prima: over de kracht van imperfectie

Niet perfect is prima: over de kracht van imperfectie

Hoe is het met de perfectionist in jou? Durf je geen e-mail te versturen voordat je deze zes keer hebt nagelopen op spelfouten? Sla je jezelf voor je...

6 tips voor de notulist die het even niet meer kan volgen

6 tips voor de notulist die het even niet meer kan volgen

Krijg je als notulist te maken met mensen die te snel praten, of met onderwerpen die je niet volledig begrijpt? Probeer dan de volgende zes tips eens...