5 tips om jouw talent te verspillen

5 tips om jouw talent te verspillen

Waarom zou je werkgeluk nastreven als je jouw talent ook gewoon kunt verspillen? Jakob Zwinderman van Sherpas Proyects adviseert.

In deze coronatijd heb je soms gevoel dat de wereld stilstaat. En dat ook jouw persoonlijke ontwikkeling stilstaat. Er is weinig contact met je collega’s. Je maakt je rondjes thuis en probeert je werk zo goed mogelijk doen, als de techniek het toestaat. En dit gaat nog een tijdje duren.

Een managementassistent gaf in een sessie aan dat ze het contact met de collega’s miste, de ontwikkelingen in de afdeling niet meer volgde, de techniek soms vastliep en dat de digitale werkoverleggen vaak eenrichtingsverkeer zijn. Zaken die in deze tijd nog meer opvallen.

Je kan het ook omdraaien: wat doe jij om jouw collega’s op een virtuele manier te ontmoeten, hoe investeer je in een goede thuiswerkplek met alle techniek, en hoe zorg je samen met collega’s dat jullie iets te melden hebben in een vergadering?

Coronatijd is een prima reflectietijd. Vooral nu we het wandelen hebben (her)ontdekt en je buiten met collega’s, op veilige afstand, kunt sparren. Wat doe jij, wat wil je en hoe gaan we elkaar stimuleren om dat te doen?

Een aantal vragen met betrekking tot werkgeluk zou je snel moeten kunnen beantwoorden:

  • Waar doe ik het voor?
  • Hoe vul ik mijn taken in?
  • Hoe staat het met mijn vitaliteit (fysiek en mentaal)?
  • Hoe sta ik in het team?
  • Hoe werk ik aan mijn persoonlijke groei?

5 (anti)tips

Vaak worden dit soort blogs afgesloten met tips om volgende stappen te maken. Deze keer geef ik juist vijf antitips, om jouw talent te verspillen. Klinken ze aantrekkelijk?

  1. Slaap te weinig, minder dan 6 uur.
  2. Werk te veel uren, meer dan 10 uur op een dag, zonder pauzes.
  3. Zet laag in, verwacht er niets van.
  4. Houd vast aan wat je al kent en doet.
  5. Wees een perfectionist zonder je af te vragen wat de ander wil of verwacht.

Werk met plezier!

In 4 workshops van 2 uur ga je aan de slag met de vijf pijlers van werkgeluk. Deelnemers ontvangen een gelukspakket en het boek Werken aan werkgelukcadeau. Jakob Zwinderman is een van de trainers.

Bekijk het programma en meld je aan!

Burn-out? Doe aan intervallen en weer opstaan

Burn-out? Doe aan intervallen en weer opstaan

Dit is de tip van neurobioloog Brankele Frank om uit een (bijna) burn-out te komen.

Zo style je de panterprint op kantoor

Zo style je de panterprint op kantoor

Bij de panterprint is de grens tussen classy en trashy dun. Maar met deze tips van imagostylist Berna de Jong tover je dit motief om tot een...

Zo vat je die burn-out bij de horens

Zo vat je die burn-out bij de horens

Een burn-out heeft veel gevolgen, zoals moeite met organiseren of plannen. Zaken die belangrijk zijn voor de assistant. Ervaringsdeskundige Brankele...

12 belemmerende overtuigingen - en hoe je ze ombuigt

12 belemmerende overtuigingen - en hoe je ze ombuigt

Dit zijn twaalf irrationele en belemmerende overtuigingen én hoe jij ze kunt omvormen tot helpende gedachten of overtuigingen.

'Ik stel vaker de vraag: wat is goed voor mij?'

'Ik stel vaker de vraag: wat is goed voor mij?'

Een fulltime office assistant* met hr-taken ontdekt in de periode dat ze in een burn-out belandt dat ze hoogsensitief is. Het geeft haar inzicht in...

Je persoonlijke gedragsstijl en de valkuilen

Je persoonlijke gedragsstijl en de valkuilen

Soms lijkt het wel of je ieder een andere taal spreekt. Herkenbaar? Ontdek je persoonlijke gedragsstijl met de LIFO-methodiek. En ken de valkuilen.

Dit is een met AI gegenereerde afbeelding. Foto Shutterstock

Collega's coachen: voorbeelden van coachende vragen

Vanuit de secretaresserol coachen? Die rol is je waarschijnlijk op het lijf geschreven. Er zijn veel raakvlakken tussen ondersteuners en coaches.

Experts waarschuwen voor 'destructieve gevolgen' van perfectionisme

Experts waarschuwen voor 'destructieve gevolgen' van perfectionisme

Perfectionisme heeft raakvlakken met dwang en verslaving, en kan tot serieuze mentale én fysieke problemen leiden, waarschuwen twee experts.