Workshopdagen: 5 tips van de redactie

Workshopdagen: 5 tips van de redactie

Bij de zomereditie van de Management Support Workshopdagen kun je kiezen uit 46 verschillende workshops. De volgende vijf zijn gloednieuw in het aanbod.

Na de online-editie in het voorjaar kondigen we met groot plezier aan dat de Workshopdagen in mei weer fysiek gaan plaatsvinden!

Op 17 t/m 19 mei 2022 is Aristo Meeting Center Utrecht Lunetten drie dagen lang de hotspot voor managementondersteuners. Dit is hét moment om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je kennis en kunde up-to-date te brengen.

Op deze dagen kun je minimaal 1 en maximaal 6 workshops volgen uit een aanbod van 46. De redactie van Management Support is niet betrokken geweest bij de samenstelling van het programma, maar brengt graag vijf workshops onder je aandacht die nieuw zijn in het aanbod van de Workshopdagen.

1. Persoonlijke SWOT-analyse voor professionele ondersteuners

Een persoonlijke SWOT-analyse helpt je in een aantal duidelijke stappen een concrete koers te bepalen voor je toekomst. Een persoonlijke SWOT-analyse maakt het gemakkelijker om nieuwe kansen op je werk te herkennen en te pakken. Daardoor kom je sterker in je werk te staan!

Tijdens deze praktische en interactieve workshop maak je, samen en in overleg met andere professionele ondersteuners, je eigen SWOT-analyse. Je creëert richting voor je toekomst. Een persoonlijke SWOT-analyse is een effectieve en efficiënte manier om sterktes, zwaktes, kansen en valkuilen voor jezelf in kaart te brengen.

Lees meer over de workshop en meld je aan >>

2. Kijken vanuit een ander perspectief

Framing is een beïnvloedingstechniek om je boodschap impactvoller en krachtiger over te brengen. Dit gebeurt in de media, politiek en reclame. Echter, zonder dat je het door hebt, komt dit ook dagelijks voorbij in jouw communicatie. Zowel live als in al het video-, mail- en chatcontact.

Deze workshop geeft context en praktische voorbeelden om vanuit een ander perspectief te kijken en communiceren. Met handvatten om zowel op je werk als thuis mensen makkelijker mee te krijgen. Wie wil dit nu niet?!

Lees meer over de workshop en meld je aan >>

3. Zelfmanagement in de hybride werksituatie

Het hybride werken van de afgelopen twee jaar heeft ertoe geleid dat we onszelf nog meer moeten managen. In het kader van je energiemanagement, persoonlijke leiderschap, de rolverdeling thuis, inspiratie- en oplaadmomenten en je persoonlijke ontwikkeling heb je qua zelfmanagement werk aan de winkel. In deze workshop krijg je een concreet spiegeltje en handvatten hoe jij morgen je zelfmanagement een boost kunt geven!

Lees meer over de workshop en meld je aan >>

4. Kan het iets leuker?

Als we op maandagochtend op ons werk verschijnen, vragen we altijd aan elkaar: heb je een leuk weekend gehad? Maar wanneer we op maandagmiddag ons werk verlaten, vragen we zelden: heb je een leuke dag gehad? En dat terwijl leuk werk heel veel energie geeft. Wanneer je iets leuk vindt, wil je het vaker doen. Wanneer je iets leuk vindt, geeft dat een positief gevoel.

Deze workshop is een persoonlijke investering in je werk, je keuzes en je energie. We gaan kijken wat jouw werk vanaf morgen een beetje leuker maakt. Wanneer jij je werk leuk vindt, heeft dat een positieve invloed op jezelf, je collega’s en de totale organisatie.

Lees meer over de workshop en meld je aan >>

5. MentalWork WorkOut

Na een dag werken ben je futloos, uitgepierd, suf gekletst. Misschien heb je zelfs wel last van online allergie of ervaar je een zekere schermschaamte of heb je het gewoon helemaal gehad. Hoe kom je er van af? Of beter nog: hoe voorkom je dit?

Tijdens deze inspirerende en activerende workshop leer je hoe je, gewoon tijdens je dagelijkse werk, ook aan je mentale conditie kunt werken. Je ontwikkelt bovendien een persoonlijke workout om je mentale conditie te verbeteren en deze in topvorm te houden. Maak kennis met diverse online teamtools en inspirerende werkvormen. Blijf ook mentaal fit gedurende je werkdag. Zo houd je niet alleen meer tijd over, maar ben jij ’s avonds ook nog eens meer waard.

Lees meer over de workshop en meld je aan >>

Management Support Workshopdagen

Op de Workshopdagen ben je op een stimulerende manier bezig met jouw vak. Je scherpt jouw vaardigheden aan en breidt jouw kennis uit door te sparren met de trainer en de andere deelnemers. Bezoek de website voor de programmering, praktische informatie en inschrijfmogelijkheden.

Early adopters

Early adopters

Aan alle lezers van Management Support; de regelmatige bezoekers, de vaste abonnees, de sociale reageerders en onze trouwe ambassadeurs. Vandaag is...

Dit hoort een VA per uur te verdienen

Dit hoort een VA per uur te verdienen

De uurtarieven voor een virtual assistants lopen erg uiteen. Maar wat is een schappelijk, maar ook terecht bedrag om te factureren? Ondernemersbank...

Met deze tips bezorg je leerlingen en starters een succesvolle stage

Met deze tips bezorg je leerlingen en starters een succesvolle stage

Hoe zorg je voor een succesvol inwerkproces, ofwel onboarding, van stagiairs op het secretariaat? Dit zijn de tips van experts.

Onderzoek: zo beïnvloeden toekomstige ontwikkelingen werkstress

Onderzoek: zo beïnvloeden toekomstige ontwikkelingen werkstress

Flexibele arbeidskrachten, werkende mantelzorgers en andere medewerkers lopen de komende jaren een verhoogd risico op uitval door werkstress. Een...

'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer'

'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer'

Werken als Virtual Assistant betekent meer keuzevrijheid over waar, wanneer en voor wie je werkt. Toch zet Marianne Sturman van Moneypenny daar een...

Laat je outfit vóór jou werken

Laat je outfit vóór jou werken

Het loont om jezelf professioneel en representatief te kleden. Een positieve uitstraling en een verzorgd uiterlijk helpt je om succesvoller te zijn....

Het Kantelpunt: 'Hier ben ik'

Het Kantelpunt: 'Hier ben ik'

In de rubriek Het Kantelpunt nemen smaakmakers uit ons vak je mee naar het moment waarop hun kijk op hun werk en zichzelf veranderde. Deze keer:...

Oproep: deel met ons jouw Kantelpunt

Oproep: deel met ons jouw Kantelpunt

In de rubriek Het kantelpunt nemen assistants je mee naar het moment waarop hun kijk op hun werk en zichzelf veranderde. Ik ben op zoek naar degenen...