Cécile de Roos: ‘Vertel eens een leugentje om bestwil’

Arbeids- en organisatiedeskundige Cécile de Roos vertelde op het Management Support Event over het effect van thuis- en hybride werken op werkdruk en werkstress. We spraken haar ook even voor de camera.
Delen:
Cécile de Roos

Cécile de Roos was op 21 september de tweede spreker op het Management Support Event. Met ‘De hybride assistent’ als thema vertelde zij over werkdruk en -stress als gevolg van hybride werken.

Na haar presentatie kregen we Cécile voor de camera om kort te vertellen over haar visie.

Hybride werken is een grote verandering voor veel mensen. Welk effect verwacht jij op werkdruk en -stress?

“Wat ik nu zie, is dat mensen veel eisen van zichzelf en van anderen. Als je focus nodig hebt om een taak te doen, wordt er tussendoor ook nog verwacht dat je bij Zoom-meetings aanwezig bent. Mensen zijn al snel geneigd om ja te zeggen. En daardoor verliezen ze focus. Ze kunnen zich minder goed concentreren en wisselen te veel af tussen bezigheden. Dat kost energie en levert stress op.”

Welk advies geef je mensen om om te gaan met werkdruk en stress?

“Het advies dat ik zou willen geven, is een praktische tip: vertel eens een leugentje om bestwil. Thuiswerken en hybride werken heeft veel met techniek te maken. Af en toe kun je best eens zeggen dat je internet eruit ligt. Bewaar je focus voor zo’n dagdeel.”

Welke kansen zie je voor managementondersteuners bij het hybride werken?

“Maak goed gebruik van de techniek. Bouw er juist meer vrijheid mee in voor jezelf, in zodat je wel kunt focussen. En plan maximaal drie kwartier in voor Zoom- of Teams-meetings en ga daarna een kwartier herstellen.”

Lees ook:

Ex-schaatsprof Martin Hersman: “Een overprikkeld brein maakt je een minder leuk mens.”

Saskia Vandenbroeck: Mijn haat-liefdeverhouding met productiviteit.

Hersengymnastiek: 16 manieren om in de flow te komen.