Hybride werken: 10 tips om er een succes van te maken

Hybride werken: 10 tips om er een succes van te maken

De hybride organisatie is in opkomst, thuiswerk is een blijvertje. Expert Karen Visser heeft tien tips voor wie hybride werkt.

Hybride werken wordt de norm in de (post)coronawerkelijkheid, hoorden we al van Jeroen Busscher, schrijver van Leidinggeven in de hybride organisatie. “Toen we noodgedwongen gingen thuiswerken, bleken we dat verrassend goed te kunnen", aldus Jeroen. "De vraag rees: waarom zouden we in hemelsnaam nog naar kantoor gaan?”

De hybride organisatie is een moderne mix van online en offline werken, vanuit huis en op kantoor. Voor mensen die werkzaam zijn in zo'n organisatie, heeft werkplektrainer en professional organizer Karen Visser tien tips.

1. Benut elke werkplek maximaal

Wat doe je waar het makkelijkst? Concentratiewerkzaamheden thuis, de verbinding met andere teams houden doe je op kantoor. Deel je werkzaamheden, voor zover dat lukt, ook op die manier in.

2. Geef jezelf een dagelijkse dosis sociaal contact

Ook als je thuiswerkt, kun je dat inbouwen, bijvoorbeeld door een belafspraak of virtueel lunchoverleg met een collega.

3. Regisseer onderbrekingen

Ze staan niet meer naast je werkplek (“Heb je even?”) maar bellen, appen of chatten. Komt het niet uit? Manage die verwachtingen meteen en geef aan wanneer je terugbelt/-appt/-chat.

4. Benoem ritmeverschillen als die relevant worden

Een manager die ’s avonds blijft doormailen is prima, maar dat mag niet de norm zijn. Hetzelfde geldt voor vroege vogels die jou al om 8 uur bellen terwijl jij nog gapend aan je eerste koffie zit. Beide partijen horen te begrijpen dat er verschil is en mag zijn. De oplossing is de gulden middenweg!

5. Laat je geen kantoorpolitie maken

Het zou niet jouw rol moeten zijn om collega’s die zich niet aan de regels houden (afstand, mondkapje, hygiëne) tot de orde te roepen. Zorg dat duidelijk is dat dit een taak is voor het team als geheel (“We doen dit met elkaar”) en wees geen politieagent aan wie geklikt wordt.

6. Verken alternatieven voor standaard sociaal contact

Een fysieke verjaardagskaart sturen naar het huisadres, een pubquiz bedenken voor bij de virtuele vrijdagmiddagborrel: je zult je creatieve kant moeten inzetten, wil je nog steeds je rol als sociale spin in het web blijven vervullen.

7. Maak nieuwe afspraken over digitaal samenwerken

Sowieso in e-mail, maar ook in chatkanalen en videobellen is een heel nieuwe cultuur aan het ontstaan. Doet iedereen daarin zijn eigen ding, dan kan het botsen. Afspraken over nieuwe vergaderetiquette zijn meestal geen overbodige luxe.

8. Kies nieuwe overgangsrituelen voor het thuiswerken

Kom je vanaf kantoor naar huis, dan volg je ruwweg dezelfde stappen: computer uit, jas aan, naar beneden lopen, auto/fiets/tram/bus/trein… Zorg dat je thuis ook een reeks stappen bedenkt die jou mentaal doen afschakelen: nu ben ik niet meer aan het werk, maar vrij.

9. Stel voor om vergaderingen interactiever te maken

Mensen haken mentaal af bij de achtste Teams-meeting in hun agenda. Kunnen vergaderingen standaard korter? Of kan de voorzitter functies als polls en stellingen (duim omhoog bij eens, klappen bij oneens) gebruiken om bepaalde onderwerpen te peilen bij de deelnemers?

10. Signaleer waar het piept en kraakt

Deze pandemie zorgt bij veel mensen voor extra stress, op emotioneel en mentaal vlak. Geeft jouw leidinggevende dat voldoende aandacht in het team, of raken er collega’s buiten beeld? Hoe lastig het onderwerp ook is, het is actueel, relevant en belangrijk.

Lees verder:

Ben jij de sociaal waarnemer die jouw organisatie nu hard nodig heeft?

Hybride werken in vijf stappen.

Onderdeel van de collectie

Hybride werken

Wat is hybride samenwerken eigenlijk wel én niet? Over het uitgangspunt ervan en de leidende principes die je helpen om er gezamenlijk een succes van te maken. Met een stappenplan en praktische tips voor onder meer op afstand werken, je zichtbaarheid en het houden van verbinding.

Karen Visser

Karen Visser

trainer, auteur, organizer

Karen Visser is werkplektrainer, professional organizer en vaste auteur bij Management Support Magazine. Ze is lifehacker met een passie voor Het Nieuwe Werken en slimmer werken in het algemeen, voor alle professionals die met meer plezier productief willen zijn. Bekijk haar website New Broom.

Wat hoort thuis in een procesbeschrijving?

Wat hoort thuis in een procesbeschrijving?

Met een procesbeschrijving formuleer je duidelijk doelen voor jouw team en kun je samen aan de slag voor de klant. Wat moet er in zo'n beschrijving...

De 5 meest gelezen artikelen van april 2024

De 5 meest gelezen artikelen van april 2024

Dit is de top 5 van populairste artikelen van afgelopen maand, mis ze niet! Een verrassend groot aantal lezers wil graag meer weten over slimme...

De 5 meest gelezen artikelen van maart 2024

De 5 meest gelezen artikelen van maart 2024

Van prompts maken in ChatGPT tot een praktijkverhaal over hoogsensitief zijn op kantoor... Check het lijstje: de top 5 van meest gelezen artikelen...

3 gouden tips om vergaderingen met je projectteam te leiden

3 gouden tips om vergaderingen met je projectteam te leiden

Waarom is het belangrijk om regelmatig te vergaderen met je projectteam? En hoe leid je deze vergaderingen als jij de projectmanager bent? Expert...

Handboek Secretariaat opstellen in 7 stappen

Handboek Secretariaat opstellen in 7 stappen

Een handboek voor het secretariaat opstellen; als je deze stappen volgt, gaat jouw secretariaat met een bruikbaar handboek aan de slag.

10 manieren om slimmer om te gaan met vervelende taken

10 manieren om slimmer om te gaan met vervelende taken

We hebben allemaal taken die we liever kwijt dan rijk zijn. Trainer Karen Visser legt uit hoe je deze zo slim mogelijk wegwerkt.

Projectmanagement: ga het conflict aan

Projectmanagement: ga het conflict aan

Projecten gaan gepaard met grote belangen. Als projectassistent moet je het team de goede kant op leiden. En soms: het conflict aangaan.

10 tips voor betere zelfsturing op het secretariaat

10 tips voor betere zelfsturing op het secretariaat

Zelfsturing kun je niet zomaar even invoeren. Werkplektrainer Karen Visser wijst in tien snelle tips op zaken die je op orde moet hebben.